Video Brīdi pēc demisijas – intervija ar Mariju Golubevu

"Nedēļas fokusā" bijusī iekšlietu ministre
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Marija Golubeva
Marija Golubeva Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) jau pieņēmis bijušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju, otrdien, 17. maijā, pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem norādīja premjers.

Attiecīgi no otrdienas Golubevas vietā amata pienākumus uz laiku līdz jauna iekšlietu ministra iecelšanai pildīs aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA) pieprasīja iekšlietu ministres Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA).

"Nedēļas fokusā" tiešraidē pulksten 18 runājām ar Mariju Golubevu - par viņas vērtējumu šī brīža spēles noteikumiem valdībā, nākamā ministra uzdevumiem, kā arī tālāko darbību gan partijā, gan Saeimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu