Likumsargi Bauskā konstatē nelikumīgu zvejniecību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nelikumīga zvejniecība Ķirbaksalas satekupē starp Mūsu un Mēmeli
Nelikumīga zvejniecība Ķirbaksalas satekupē starp Mūsu un Mēmeli Foto: Valsts policija

Sestdien, 15. maijā, Bauskā, Ķirbaksalas satekupē starp Mūsu un Mēmeli, Valsts policijas darbinieki konstatējuši zvejniecību ar aizliegtiem rīkiem un paņēmieniem,  informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Pēc pusnakts policijas darbinieki Pilskalna parka teritorijā, kur transportlīdzekļiem ir aizliegta iebraukšana, pamanīja stāvēšanai novietotu automašīnu. Veicot teritorijas apskati, Ķirbaksalas satekupes krastā starp Mūsu un Mēmeli policisti uzgāja melnus maisus, kuros atradās dzīvas zivis - pieci nēģi un septiņas vimbas. Tāpat arī upē tika atrasts aizliegts zvejas rīks - zvejas tīkls, kas tika izņemts, informēja Kalniņa.

Netālu no nelikumīgās zvejas vietas upes krastā policisti pamanīja divus vīriešus, kuri sākotnēji apgalvoja, ka devušies pastaigāties. Iespējamie likumpārkāpēji ir 1988. un 1998.gadā dzimuši vīrieši, un viens no viņiem jau iepriekš ir veicis dažāda rakstura likumpārkāpumus.

Par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process, kurš tiks nodots Valsts vides dienestam izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai.

Zvejniecības likums par zveju ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem fiziskām personām nosaka naudas sodu no 130 līdz 700 eiro, kā arī var tikt aizliegts izmantot zvejas tiesības uz laiku līdz diviem gadiem.

Policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un informēt policiju, ja ir pamanīta maluzvejniecība, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī, norādīja Kalniņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu