Jelgavā no iereibušiem vecākiem šķirti četri bērni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rotaļlietas
Rotaļlietas Foto: Evija Trifanova/LETA

Policisti krīzes centrā Jelgavā nogādājuši četrus mazgadīgus bērnus, kuru vecāki atradušies alkohola reibumā, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes speciāliste Dace Kalniņa.

Jelgavas iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz alkoholisko dzērienu veikalu, kurā bez pieaugušas personas pavadības ienācis trīsgadīgs bērns. Veikala pārdevēja informējusi policijas darbiniekus, ka bērns nespēj nosaukt savu dzīvesvietas adresi, kā arī nevar pateikt, kur atrodas viņa vecāki.

Policijas darbinieki ieradušies notikuma vietā, un, kamēr likumsargi runāja ar bērnu, veikalā ienāca vīrietis, kurš bērnu atpazina kā savu atvasi. Veicot pārbaudi, tika konstatēts, ka vīrietis atrodas alkohola reibumā, tāpēc likumsargi devās viņam līdzi uz viņa dzīvesvietu.

Policijas darbinieki atklāja, ka mājās antisanitāros apstākļos dzīvo vēl trīs nepilngadīgi bērni, dzimuši 2011., 2013. un 2014.gadā. Tāpat arī bērnu māte atradās acīmredzamā alkohola reibumā, taču viņa atteicās veikt pārbaudi, uzvedās agresīvi, turklāt vainoja vecākos bērnus, ka viņi nav pieskatījuši jaunāko atvasi, kura viena pati devusies staigāt pa Jelgavas ielām.

Ņemot vērā notikušo, policisti pieņēmuši lēmumu šķirt bērnus no ģimenes, un visi četri nepilngadīgie tika nogādāti krīzes centrā. Savukārt vecāki par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu tiks saukti pie administratīvās atbildības.

VP aicina kaimiņus un līdzcilvēkus jautājumos par bērnu aprūpi būt vērīgiem, nepalikt vienaldzīgiem un informēt par iespējamiem pārkāpumiem. VP apgalvo, ka policisti pārbauda ikkatru gadījumu, lai jaunā paaudze varētu dzīvot drošā vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu