Premjers vakantajos ministru amatos vislabprātāk redzētu pieredzējušus politiķus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš vakantajos ekonomikas ministra un iekšlietu ministra amatos vislabprātāk redzētu pieredzējušus politiķus, kuriem politika un Ministru kabineta darbība nebūtu pilnīgi sveša, intervijā laikrakstam "Diena" atzinis valdības vadītājs.

No politiskajiem spēkiem, kas atbildīgi par vakantajiem ministru krēsliem, Kariņš (JV) gribētu sagaidīt tādas kandidatūras, kuras jau ir bijušas redzamas un kurš būtu kaut cik zinošas par attiecīgajām nozarēm.

"Politikā, manuprāt, bieži pārprot, kas ir profesionālis - politikas profesionālis ir cilvēks, kurš labi izprot politikas procesus, saprot valsts pārvaldi un zina, kā panākt rezultātu šādā sarežģītā konstrukcijā, kas saucas valsts pārvalde. Ja iedomājas kādu, kurš ir tikai ekonomists vai uzņēmējs, kurš pēkšņi ielikts valsts pārvaldes sistēmā, nezinot neko par politiku, tad var teikt, ka šis cilvēks ir varbūt uzņēmējdarbības profesionālis, bet amatieris politikas procesos," laikrakstam skaidro Kariņš.

Viņš arī stāsta, ko vēlas sagaidīt no jaunajiem ministriem, un atzīst, ka atlikušais laiks šai valdībai ir pārāk īss, lai paveiktu "milzu izmaiņas".

Iekšlietu ministram Kariņš kā svarīgākos paveicamos uzdevumus min reformas policijā, kuras esot nepieciešams paskubināt, lai tās ātrāk virzās uz priekšu, bet ekonomikas ministram - enerģētiskās neatkarības stiprināšanu, pāreju uz atjaunojamajiem energoresursiem un energoefektivitātes veicināšanu.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja nu jau bijušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā.

NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA).

NA nolēmusi Vitenberga vietā ekonomikas ministra amatam virzīt Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāri Ilzi Indriksoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu