Piektdien Sarkandaugavā jau desmito gadu pēc kārtas notiks saulespuķu stādīšanas talka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 20. maijā Sarkandaugavā, Tvaika ielā, jau desmito gadu notiks saulespuķu stādīšanas talka, kurā aicināti piedalīties visu Rīgas apkaimju iedzīvotāji un aktīvisti, TVNET informēja Sarkandaugavas attīstības biedrība.

"Saulespuķēm ir svarīga loma dabā, jo tās ar sakņu sistēmu spēj attīstīt piesārņotu grunti. Stādot saulespuķes, Sarkandaugavas attīstības biedrība vēlas pievērst plašāku uzmanību Sarkandaugavas vecupei un tās apkārtnei. Vēl pirms aptuveni pusgadsimta Sarkandaugavas upe šeit bija plata ūdenstilpe, kur vietējie vasarās peldējās, bet ziemās slidoja," skaidroja biedrībā, piemetinot, ka saulespuķu talku uzdevums tradicionāli ir ne tikai pievērst uzmanību upes pašreizējam stāvoklim, bet arī atgādināt, ka ar salīdzinoši vienkāršām metodēm upi iespējams atgriezt tās agrākajā veidolā.

Papildu tradīcijas desmitajai jubilejai un saulespuķu labvēlīgajai ietekmei uz dabu, šogad tai ir vēl viena nozīme – saulespuķe ir viens no Ukrainas simboliem, tādējādi Sarkandaugavas saulespuķu dārzs būs veltījums Ukrainai un tās brīvībai.

Lai talkai sagatavotos, Sarkandaugavas attīstības biedrība šogad aprīlī aicināja ikvienu interesentu iesēt saulespuķu sēklas un izaudzēt stādus.

Saulespuķu dārza stādīšanas talka sākums plkst.18.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu