Krievija plāno atcelt vecuma ierobežojumu kontrakta kareivjiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Divi Krievijas valdošās partijas “Vienotā Krievija” deputāti iesnieguši Valsts domē likumprojektu, kas paredz atcelt maksimālā vecuma ierobežojumu cilvēkiem, kas vēlas noslēgt pirmo kontraktu par militāro dienestu Krievijas bruņotajos spēkos, vēsta Krievijas aģentūra “Interfax”.

Saskaņā ar šobrīd spēkā esošajiem likumiem, pirmo kontraktu par militāro dienestu var noslēgt Krievijas pilsoņi vecumā no 18 līdz 40 gadiem un citu valstu pilsoņi vecumā no 18 līdz 30 gadiem.

Deputātu ierosinājums paredz maksimālo kontrakta slēgšanas vecumu pielīdzināt darbaspējas vecumam, kas šobrīd Krievijā ir 65 gadi.

Maksimālā vecuma atcelšana kontrakta kareivjiem tiek plānota laikā, kad jau trešo mēnesi turpina iebrukumu Ukrainā un regulāri pienāk ziņas par okupantu karaspēka smagajiem zaudējumiem kaujas laukā.

Krievijas amatpersonas joprojām uzstāj, ka īpašā militārā operācija, kā Krievijas varas iestādes joprojām dēvē karu, joprojām risinoties pēc plāna. Iepriekš Ukrainas un citu valstu mediji un amatpersonas vēstīja, ka Krievija arī apsverot vispārējo mobilizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu