Santa Survila: ratiņkrēsls nav šķērslis. Brīnums mūs kaut kur gaida blakus izmisumam...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

Biedrības "Wings for Wheels" valdes locekle Santa Survila forumā "Līdere 2021" akcentēja to, ka ratiņkrēsls nav šķērslis lieliem sasniegumiem - viņa aktīvi darbojas savā biedrībā, valsts iestādēs, cenšoties panākt pakalpojumu pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, un daudz ceļo.

"Brīnums mūs kaut kur gaida blakus izmisumam, reiz ir teicis slavenais rakstnieks Ērihs Marija Remarks. Es vēlējos būt skolotāja. Mājās ap apaļo galdu es sasēdināju visas savas lelles, lācēnu un spēlēju skolu. Liku atzīmes. Brīvajā laikā es mīlēju ceļot savā fantāzijā un lasīt daudz grāmatu.  Mēs skraidījām, spēlējām ar draugiem paslēpes.

Viss bija jauki, tikai es bērnībā nesapratu, kāpēc daudz krītu. Bija daudz saplēstu zeķubikšu, kuras es slēpu, jo dabūju brāzienu. 

Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

Divpadsmit gadu vecumā pamanīju, ka vairākas lietas nevaru izpildīt. Fizkultūrā bieži kājās bija ļoti lielas sāpes. Es domāju, ja būs laba veselība, tad viss būs - nu kā jau novēl cits citam cilvēki. Sasniegumu pamatā ir laba veselība.

Bet tad satiku dzīvē arī fiziski veselus cilvēkus, kuri tāpat nejutās laimīgi... Es domāju, nu kā tā var būt? 

18 gados man ārsti paziņoja, ka man ir progresējošais muskuļu vājums jeb miopātija. Man visas cerības tajā brīdī sabruka... Es jutu, ka mans ķermenis pamazām kļūst vājāks un kādas lietas ir jau vairs neiespējami izdarīt.

Karjera, ģimene, bērni - tas viss likās neiespējami. Dakteri biedēja: ja dzemdēsi - salūzīs mugura. Arī augstskolā - viss likās viegli, tikai atkal tās kāpnes..."

Vairāk rakstnieces stāstīto skaties video!

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2022", "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus. Vairāk par 2022. gada forumu "Līdere" lasi šeit. Seko un iedvesmojies!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu