Par degvielas zādzību no AS “Liepājas autobusu parks” policija aizturējusi vairākus autobusu vadītājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Liepājas autoosta 2012. gadā
Liepājas autoosta 2012. gadā Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP), reaģējot uz Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma “Aizliegtais paņēmiens" sniegto informāciju saistībā ar dīzeļdegvielas zādzību no AS “Liepājas autobusu parks” autobusiem, aizturējusi vairākus autobusu vadītājus.

Šā gada maijā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas – par dīzeļdegvielas zādzību, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās no AS “Liepājas autobusu parks” piederošiem autobusiem. Par pamatu kriminālprocesa uzsākšanai bija raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” darbinieku iegūtā informācija, kas tika iesniegta VP.

VP informēja, ka, reaģējot uz saņemto informāciju un aktīvi veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesa ietvaros, šā gada 16. maijā par dīzeļdegvielas zādzības faktu tieši noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī Rīgā tika aizturēts un nogādāts uz īslaicīgo aizturēšanas vietu AS “Liepājas autobusu parks” autobusa vadītājs, aptuveni 50 gadu vecs vīrietis. Aizturētais tika atzīts par aizdomās turēto personu un viņam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocesā tika iegūta informācija, ka vēl viens AS ”Liepājas autobusu parks” autobusa vadītājs, aptuveni 70 gadu vecs vīrietis, ir saistīts ar šo noziedzīgo nodarījumu. 16. maijā vīrietis tika nogādāts uz policijas struktūrvienības iestādi. Viņam tika piemērots statuss – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, jo tika iegūtas ziņas, ka konkrētā persona ir izdarījusi izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu.

Neatliekamās pirmstiesas izmeklēšanas darbības uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas ciešā sadarbībā ar Valsts policijas Kurzemes reģiona Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, kā rezultātā tika iegūtas papildus ziņas, un 16. maijā Liepājā tika aizturēts vēl viens AS “Liepājas autobusu parka” autobusa vadītājs, aptuveni 60 gadu vecs vīrietis. Arī viņš tika nogādāts uz īslaicīgo aizturēšanas vietu un vēlāk tika atzīts par aizdomās turēto personu. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kā apgalvo VP, kriminālprocesa ietvaros neatliekamās izmeklēšanas darbības tika veiktas ātri un efektīvi, ar mērķi netraucēt uzņēmuma darbību, lai netiktu kavēti autobusu reisi un netiktu radītas neērtības iedzīvotājiem.

Šobrīd kriminālprocesā tiek veikta aktīva izmeklēšana ar mērķi noskaidrot lieciniekus, nostiprināt jau iegūtos pierādījumus un noskaidrot visu pierādāmo apstākļu kopumu, kā arī nodarītos zaudējumus.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu