Dārzkopības institūtā selekcionēta ceriņu šķirne 'Brīve', kas veltīta Saeimas simtgadei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dārzkopības institūts

Saeimas namā ceturtdien, 26.maijā, svinīgā pasākumā tiks dots vārds jaunai ceriņu šķirnei 'Brīve', kura selekcionēta Dārzkopības institūtā un veltīta Saeimas simtgadei, portālu TVNET informēja Saeimas Preses dienesta pārstāvji.

Viņi skaidroja, ka Saeimas simtgadei veltītā ceriņu šķirne ‘Brīve’ simboliski vēsta par uzticību mūsu valsts augstākajām vērtībām – brīvībai, neatkarībai un demokrātijai. Stilizēts ceriņa zieds, ko ieskauj parlamenta izkārtojums amfiteātra formā, iekļauts arī Saeimas simtgades logo.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tajā piedalīsies Saeimas Prezidija locekļi un deputāti, kā arī Dārzkopības institūta direktore Inese Ebele un institūta vadošā pētniece, Saeimas simtgadei veltītās ceriņu šķirnes selekcionāre Sarmīte Strautiņa. Pasākumā muzicēs Dobeles Mūzikas skolas audzēkne Līva Blumfelde.

Saeima nodos Dārzkopības institūtam plāksnīti ar aprakstu par jauno ceriņu šķirni, kurai dots nosaukums ‘Brīve’.

Šī plāksnīte turpmāk atradīsies Dārzkopības institūta ceriņu dārzā Dobelē pie jaunās ceriņu šķirnes stāda.

Jau ziņots, ka 1.Saeima uz savu pirmo sēdi pulcējās 1922.gada 7.novembrī, un līdz ar parlamenta sanākšanu spēkā stājās arī Latvijas valsts pamatlikums jeb Satversme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu