Mercedes-AMG ieskicē, kā varētu izskatīties firmas elektriskais superauto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Vision AMG Concept
Vision AMG Concept Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz prezentējis elektrisku sporta auto Vision AMG Concept, kas atklāj nākotnes Mercedes-AMG modeļu dizainu.

"Ar šo darbu mēs piedāvājam priekšstatu par to, kā mainīsies AMG zīmola DNS, pārejot uz tīri elektrisko transportlīdzekļu ražošanu, kas sāksies 2025. gadā," sacīja Mercedes-AMG GmbH izpilddirektors Filips Šīmers.

Vision AMG ir braucošs modelis, kas veidots uz jaunās AMG.EA platformas, kas principā neparedz iekšdedzes dzinēju izmantošanu. Elektromotorus šai bāzei radīja britu kompānija YASA, kas ietilpst Daimler AG koncernā. Raksturlielumi netiek precizēti, taču Mercedes-Benz uzsver, ka šo agregātu veiktspēja ir ievērojami augstāka nekā vidusmēra elektromobiļu dzinējiem.

Vision AMG primāri ir dizaina un stila eksperiments. Automašīnai ir četru durvju sedana virsbūve ar horizontāli iegarenu profilu, kurā nolaidenais ūdens lāses formas jumts saplūst ar zemu aizmuguri.

Inženieri un dizaineri centās izveidot maksimāli racionālu virsbūvi, jo aerodinamiskā efektivitāte ir īpaši svarīga elektriskajam transportlīdzeklim. Izstrādātāji to pamato ar faktu, ka labāka aerodinamika ļaus uzstādīt vieglāku gaitas akumulatoru, nesamazinot sniedzamību.

Vision AMG Concept
Vision AMG Concept Foto: Mercedes-Benz

Priekšējie lukturi ir sadalīti vairākos segmentos pēc trīs staru zvaigznes analoģijas un lieliski papildina Mercedes-Benz zīmola logotipu. Aizmugurējie lukturi tikmēr ir klasiski, apaļi.

Tā kā elektromobilim nav nepieciešams tradicionālais radiatora režģis, konceptam uzstādīta dekoratīva imitācija. Sānu logi ir izgatavoti kopā ar durvju paneļiem un pārklāti ar caurspīdīgu krāsu, tādā veidā radot neparastu, monolītu tēlu.

Mercedes-Benz saka, ka Vision AMG iedvesmoja Mercedes Formula 1 automašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu