Metsola: Ukrainai iespējami ātri jākļūst par ES kandidātvalsti

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Parlaments vēlētos, lai Ukraina pēc iespējas ātrāk kļūtu par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsti, medijam "Euronews" pavēstījusi Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola. 

"Ukraiņi šobrīd karo Eiropā, viņi cīnās pret autokrātisku diktatūru, kas ir biedējoša, apdraud un šantažē visu Eiropas Savienību un visu mūsu kontinentu," sacīja Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja.

Tikmēr Amerikas Tirdzniecības kameras Ukrainā prezidents Endijs Hunders sarunā ar "Euronews" sacīja, ka uzņēmējdarbības vide Ukrainā pakāpeniski atjaunojas.

"Informācija, ko saņemam no uzņēmumiem, ir tāda, ka uzņēmējdarbībai Krievijā nav nākotnes, tādēļ šobrīd galvenā uzmanība tiek pievērsta Ukrainai," viņš piebilda.

"Šobrīd patiešām ir jāgaida rekonstrukcija, kur patiešām uzņēmējiem būs milzīga loma, lai atjaunotu valsti 21. gadsimta Eiropā."

TVNET jau informēja, ka svētdien, 22. maijā, tika atklāts Pasaules ekonomikas forums Davosā, kur Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba uzslavēja Eiropas Savienību (ES) par atbalstu Kijivai. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu