LDDK: Latvijas un Ukrainas darba devēji gatavi attīstīt sadarbību uzņēmējdarbības jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rinda pie Kongresu namā ierīkotā Rīgas atbalsta centra Ukrainas bēgļiem, kur tiek sniegta palīdzība Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu.
Rinda pie Kongresu namā ierīkotā Rīgas atbalsta centra Ukrainas bēgļiem, kur tiek sniegta palīdzība Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas un Ukrainas darba devēji ir gatavi attīstīt sadarbību uzņēmējdarbības jomā, pēc tikšanās ar Ukrainas Darba devēju federācijas vadības pārstāvjiem informē Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

Pēc LDDK paustā, abas puses ir vienisprātis, ka ir jāattīsta kopīga sadarbība uzņēmumu līmenī, veidojot arī Latvijas un Ukrainas kopuzņēmumus, lai veiksmīgi darbotos globālajā tirgū.

Tomēr pats būtiskākais secinājums pēc tikšanās ir tas, ka nedrīkst pieļaut militārā konflikta ieilgšanu, citādi Ukraina zaudēs savu ekonomiku un iedzīvotājiem nebūs, kur atgriezties.

LDDK norāda, ka attiecībā uz Ukrainas atjaunošanu, Latvijas būvniecības uzņēmumi ir gatavi iesaistīties un šobrīd jau notiek sarunas par iespējām īstenot dažādus pilotprojektus. Ukrainas darba devēji norādīja, ka pēc iespējas ātrāk būtu jāuzsāk uzņēmumu rekonstrukcija, bet, lai to īstenotu, ir jāatrod labākie risinājumi.

LDDK ir nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis, sociālekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai, pārstāv darba devēju intereses Saeimā. Konfederācija apvieno 109 uzņēmumus, kuros strādā vairāk nekā 50% Latvijas darba ņēmēju. LDDK biedru kopējais apgrozījums ir aptuveni 40 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu