Ādažu poligonā speciālo spēku vienības apgūst iekļūšanu pretinieka aizmugurē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ādažu poligonā notiek pasākums, kurā mobilo sakaru un tehnoloģiju uzņēmums "LMT" sadarbībā ar konsorciju "iMUGS" demonstrē 5G lomu īpašos autonomo militāro risinājumu lietošanas gadījumos.
Ādažu poligonā notiek pasākums, kurā mobilo sakaru un tehnoloģiju uzņēmums "LMT" sadarbībā ar konsorciju "iMUGS" demonstrē 5G lomu īpašos autonomo militāro risinājumu lietošanas gadījumos. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ādažu poligonā šajās dienās norisināsies Speciālo operāciju pavēlniecības vadītās militārās mācības "Kadars 2022", informēja Nacionālie bruņotie spēki.

Mācību scenārijs paredz speciālo spēku vienību slēptu iekļūšanu nosacītā pretinieka aizmugurē, lai iznīcinātu pretgaisa aizsardzības sistēmas un militāro tehniku.

Vingrinājumā iesaistītās vienības mācību ietvaros trenē un pilnveido spējas slēptā veidā pildīt taktiskās operācijas, tostarp izmantojot mobilitātes platformas un atbalsta ieročus.

Mācībās "Kadars 2022" kopā ar Speciālo operāciju pavēlniecības karavīriem specifisku mācību uzdevumu izpildei tika piesaistīti Zemessardzes 54.kaujas atbalsta bataljona karavīri, trenējot un nostiprinot sadarbību starp dažādām Nacionālo bruņoto spēku vienībām kopīgu uzdevumu veikšanai.

Militāro mācību regulārai norisei Latvijā ar dažādu Nacionālo bruņoto spēku vienību iesaisti ir būtiska loma, lai praktiski trenētu un stiprinātu kopējās valsts aizsardzības spējas un sagatavotos reaģēšanai uz drošības apdraudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu