Masveida atbrīvojumi no eksāmeniem ir kliedzoša situācija, pauž Muižniece

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Masveida atbrīvojumi no eksāmenu kārtošanas ir kliedzoša situācija, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K).

Jautāta par situāciju, kad teju katrs desmitais absolvents ir atbrīvots no eksāmenu kārtošanas, ministre uzsvēra, ka šādi dati ir kliedzoši.

Viņa pastāstīja, ka Daugavpilī izglītības iestādē pat 90% skolēnu ir atbrīvoti no eksāmeniem.

"Man rodas ļoti daudz jautājumu, kā tas nākas.

Vērtēsim gadījumus, kur ir liels atbrīvoto skolēnu īpatsvars," sacīja politiķe, piebilstot, ka patlaban nevēlas spekulēt par iemesliem.

Muižniece ir lūgusi Izglītības kvalitātes valsts dienestam (IKVD) sazināties ar Veselības inspekciju, saprotot, vai tas ir bijis viens konkrēts ārsts, kas skolēniem izsniedzis atbrīvojumus no centralizēto eksāmenu kārtošanas, vai ir bijuši kādi citi apstākļi masveida atbrīvojumiem no eksāmeniem.

Kopumā Muižnieces ieskatā šis mācību gads varētu būt bijis nopelnījis septiņas balles,

un tā laikā ir bijuši gan izaicinājumi, gan sekmes. "Kopumā ir diezgan liels prieks, ka skolas pandēmijas laikā ir spējušas turēties vaļā," pauda ministre.

Politiķe atzina, ka saskaņā ar IKVD aplēsēm, šogad mācību saturs varētu būt neapgūts apmēram 10% apmērā, salīdzinot ar apmēram 30-50% pirms gada. Viņa piekrita, ka pandēmija noteikti ir atstājusi sekas, savukārt tagad katrs brīdis ir jāizmanto tieši mācībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu