Kopš kara sākuma okupanti no Ukrainas pa kurjerpastu nosūtījuši 60 tonnas salaupīto lietu

Pēta "Mediazona"
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī, armijas formās tērpušies cilvēki no Ukrainas un Krievijas pierobežas uz dažādām apdzīvotām vietām Krievijā nosūtījuši vismaz 60 tonnu dažādu kurjerpasta sūtījumu ar Ukrainā salaupītajām mantām, secināts Krievijas medija “Mediazona” veiktajā izmeklēšanā.

“Mediazona” apkopojusi informāciju par sūtījumiem, kas kopš kara sākuma uz Krieviju sūtīti no Ukrainas robežas tuvumā esošām apdzīvotām vietām Krievijā un Baltkrievijā, izmantojot Krievijas kurjerpasta uzņēmuma SDEK starpniecību.

"Mēs konstatējām ne tikai anomālu sūtījumu apjoma pieaugumu, kas sakrita ar kara sākumu, bet arī neparastu saikni starp pilsētām, kas apstiprina versiju par plaši izplatīto marodierismu,” raksta “Mediazona”.

Kā secināts žurnālistu veiktajā izmeklēšanā, krievu karavīri uz Krieviju sūtīšu dažādas lietas, piemēram, apavus, automašīnu riepas, elektroniku, tūrisma aprīkojumu un pat pārtikas preces.

“Mediazona” gan norāda, ka reālais Ukrainā salaupīto un uz Krieviju nosūtīto lietu apjoms ir krietni vien lielāks.

Par to, ka sūtījumi, kas pēdējo mēnešu laikā masveidā sūtīti no pierobežas, iegūti marodierisma rezultātā, liecina fakts, ka lielāko daļu paciņu sūtījuši kareivji formastērpos. To apliecina SDEK klientu apkalpošanas centros tapušie novērošanas kameru video.

Vēl viens pierādījums ir tas, ka daudzi sūtījumi masveidā adresēti uz vienām un tām pašām Krievijas pilsētām, kurās izvietotas Krievijas armijas bāzes.

Armijas bāzes ir arī divās salīdzinoši nelielās Krievijas pilsētās Cebarkuļā un Jugrā - uz šīm pilsētām periodā no 21.februāra līdz 20.maijam nosūtīts attiecīgi 5,6 un 5,8 tonnas kurjerpasta sūtījumu.

Kurjerpasta uzņēmums SDEK attiecās atbildēt uz “Mediazona” jautājumiem par neparasti lielo sūtījumu apjomu no reģioniem, kas robežojas ar Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu