Latvijas-Baltkrievijas robežas sargāšanai valdība papildus piešķir 967 832 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Valdība otrdien, 31. maijā, nolēma Iekšlietu ministrijai piešķirt 967 832 eiro, lai segtu papildu izdevumus par pastiprinātu Latvijas-Baltkrievijas robežas sargāšanu.

Izdevumi radušies laikā no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim. Finansējums paredzēts Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbināto samaksai par virsstundu darbu, piemaksām, komandējumiem, ēdināšanu, pārtiku, patvēruma meklētāju uztura un dienas naudu, kā arī, lai kompensētu papildu izdevumus saistībā ar vidējās izpeļņas pieaugumu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā joprojām nemainīgi saspringto situāciju ar nelegālo migrāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, valdība maijā nolēma ārkārtējo situāciju vairākās Latgales pašvaldībās pagarināt līdz 10.augustam.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju.

Valdība to izsludināja pērn no 11.augusta, un līdz šim tā vairākkārt pagarināta.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš pagājušā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi bija ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu