Eklons par atbildīgo institūciju reakciju uz virsskaņas lidmašīnas radīto troksni: ir jāreaģē operatīvāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kristaps Eklons
Kristaps Eklons Foto: Evija Trifanova

Vakar, 30. maijā, NATO patruļlidmašīnas vairākās vietās Latvijā radīja skaļiem sprādzieniem līdzīgus trokšņus, raisot satraukumu iedzīvotājos. Lai gan par trokšņiem soctīklos iedzīvotāji ziņoja jau ap 14.50, Nacionālie bruņotie spēki ar skaidrojumu par trokšņu iemeslu nāca klajā vien 15.35. Kā intervijā Latvijas Televīzijai pauda jaunais iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, reakcijai no atbildīgo institūciju puses ir jābūt operatīvākai.

"Dienestiem pašlaik ir jābūt īpaši operatīviem un viņu uztverei ir jābūt saasinātai, jo jebkurš incidents var izraisīt lavīnas efektu. Mēs vairs neesam tajos mierīgajos laikos, kas ilga pāris desmitus gadu," skaidro ministrs.

Eklons arī atklāja, ka viņu iekšlietu ministra amatam uzrunājis veselības ministrs Daniels Pavļuts, un zvanu ar piedāvājumu kandidēt "viņš saņēmis sestdienas vakarā".

"Es domāju, ka partija iekšēji jau bija aplūkojusi dažādus variantus un, ja reiz viņi nonāca līdz manam vārdam, laikam bija skaidrs, ka viņiem nepieciešams cilvēks no profesionālās vides," komentē ministrs.

Iepriekš ministrs pauda, ka vēl neesot domājis, vai stāsies kādā politiskajā spēkā, taču viņš pieļauj, ka lēmumu par to pieņems tad, kad jaunajā amatā sāks sajust vairāk kritikas un "sitienu" no oponentiem.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" viņš sacīja, ka pēdējo dienu darbs ir bijis ļoti intensīvs, tādēļ viņam nav bijušas pat piecas minūtes laika apdomāt savu iespējamo politiķa karjeru. Tomēr viņam esot vēl vairāk nekā mēnesis laika pārdomām, pat lai paspētu pieteikties par kandidātu rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Vaicāts, uz kuru pusi nosliecas viņa iekšējā pārliecība, Eklons atbildēja, ka to viņš varēs pateikt provizoriski pēc dažām nedēļām. "Pagaidām mani vēl diezgan maz "sit". Paies divas nedēļas, un jūs man noteikti prasīsiet, kur ir bēgļu grafiks. Tas [grafiks] noteikti kādam nepatiks. Tad, kad nāksies sākt atbildēt uz ļoti neērtiem jautājumiem, tad es varbūt riktīgi sapratīšu," sacīja jaunais ministrs.

Jautāts, vai viņa personīgās vērtības saskan ar "Attīstībai/Par!", Eklons atbildēja, ka pagaidām neredz pretrunas. Lūgts precizēt, vai viņam tuvāka šķiet partija "Latvijas attīstībai" vai "Par!", Eklons atbildēja: "Viss, kas ir par, tas viss ir labi!"

Kā ziņots, Saeima līdzšinējo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieku Eklonu par iekšlietu ministru apstiprināja vakar. Viņu šim amatam virzīja "Attīstībai/Par!", kuras virzītā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) demisionēja pēc tam, kad saistībā ar 9. un 10.maija notikumiem Uzvaras parkā bija zaudējusi atsevišķu koalīcijas partneru un premjera uzticību.

Eklons iepriekš pauda, ka ministra amatā iecerējis turpināt savas priekšgājējas Golubevas iesāktos darbus un iespēju robežās virzīt arī savas iniciatīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu