Sprādzieniem līdzīgos trokšņus izraisīja sabiedroto virsskaņas kaujas lidmašīnu treniņlidojumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīnu atstātās "pēdas" debesīs
Lidmašīnu atstātās "pēdas" debesīs Foto: Wikimedia Commons

Pirmdien, 30. maijā, iedzīvotāji ziņoja par sprādzieniem līdzīgiem trokšņiem gan Rīgā, gan galvaspilsētas tuvumā. Portālam TVNET Aizsardzības ministrijā norādīja - troksni radīja sabiedroto spēku iznīcinātāji, kas lidoja no Lietuvas uz Igauniju.

Kā portālam TVNET pastāstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta preses nodaļas vecākais referents Roberts Skraučs, troksni radīja sabiedro spēku virsskaņas kaujas lidmašīnu treniņlidojumi. Lidmašīnas lidoja no Lietuvas uz Igauniju.

Savukārt ziņu aģentūrai LETA Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins skaidroja, ka, NATO patruļlidmašīnām pārejot uz virsskaņas ātrumu, radušies minētie trokšņi. Galkins uzsvēra, ka lidojums noticis, ievērojot normatīvos aktus un virs desmit kilometriem.

Arī Nacionālie bruņotie spēki (NBS) tviterī vēlāk apstiprināja, ka troksni radīja sabiedroto spēku iznīcinātāji.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) tviterī informēja, ka pirmdien saņēmis daudz satrauktu zvanu par dzirdētajiem sprādzieniem. "Izvērtējot saņemto informāciju, secinām, ka sprādziena iemesli nav bijuši saistīti ar negadījumu un ugunsdzēsēju glābēju palīdzība nav nepieciešama," tā VUGD.

Sprādzieniem līdzīgie trokšņi dzirdēti ne tikai Rīgā un galvaspilsētas tuvumā, bet arī citās Latvijas pilsētās, piemēram, Salaspilī, Jelgavā un citviet. Arī vairāki tvitera lietotāji pirmdien ziņoja par trokšņiem.

 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu