Kalniņa-Lukaševica: Krievija pakļauj bada riskam miljoniem cilvēku visā pasaulē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Krievija, īstenojot agresiju Ukarinā, pakļauj bada riskam miljoniem cilvēku visā pasaulē, Baltijas valstu un Kanādas politiskajās konsultācijās Kanādas pilsētā Kvebekā ceturtdien pauda Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

ĀM informēja, ka politisko konsultāciju laikā tika pārrunāta drošības situācija reģionā, gadāmā NATO samita lēmumu nozīme alianses aizsardzības stiprināšanā, kā arī pieņemtie un potenciālie soļi iepretim Krievijas izvērstajai karadarbībai Ukrainā. Baltijas valstu amatpersonas pateicās Kanādai par tās būtisko un nelokāmo atbalstu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā.

Sarunu partneri atzīmēja, ka Krievijas uzvedība ir būtiski mainījusi drošības situāciju Eiro-Atlantiskajā telpā.

Kalniņa-Lukaševica akcentēja, ka

"Krievija, īstenojot agresiju, nogalina Ukrainas cilvēkus, iznīcina pilsētas un infrastruktūru un vienlaikus bloķē labības eksportu, tādējādi pakļaujot bada riskam miljoniem cilvēku visā pasaulē".

Sarunu partneri pauda apņemšanos kopīgi strādāt, lai turpinātu palīdzēt Ukrainai, kā arī meklētu risinājumus Krievijas radīto pārtikas piegāžu pārrāvumiem.

Konsultāciju laikā amatpersonas diskutēja par sadarbību enerģētikas drošības, mediju brīvības un dezinformācijas apkarošanas jomās. Partneri bija vienisprātis, ka nepieciešams stiprināt demokrātisko sabiedrību noturību pret ārējo ietekmei.

Baltijas valstu un Kanādas amatpersonas atzīmēja savstarpēji teicamo politisko un praktisko sadarbību, kā arī pauda apņemšanos to stiprināt turpmāk.

ĀM informē, ka vizītes turpinājumā plānots militārās bāzes apmeklējums, divpusējā tikšanās un biznesa forums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu