"Saskaņa" par atbalstu Civilās savienības likumam lems pēc KNAB izvērtējuma par iespējamo ietekmēšanu komisijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas opozīcijā esošā partija “Saskaņa” lems par atbalstu Civilās savienības likumam pēc tam, kad būs zināmi rezultāti Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajai pārbaudei par iespējamo ietekmēšanu likumprojekta balsojumā Juridiskajā komisijā, intervijā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" apliecināja “Saskaņas” deputāts Igors Pimenovs.

Pimenovs atzina, ka pirmīt nebija nemaz dzirdējis audio ieraksta fragmentu no minētās komisijas sēdes. “Man tikai stāstīja kolēģi deputāti par to, ka tā it kā noticis komisijas sēdes laikā. Tāpēc, iespējams, tāds iespaids bija ne tikai man, bet arī vairākumam Saeimā. Tāpēc mūsu politiskā grupa nolēma – kamēr KNAB nepaziņos savas izmeklēšanas rezultātus, mums vienkārši jāpārtrauc likumprojekta virzīšanu,” sacīja Pimenovs.

Lūgts komentēt "Saskaņas" iespējamo rīcību, ja KNAB pabeigs pārbaudi jau šā Saeimas sasaukuma laikā, viņš sacīja:

“Kad būs vārdi uz papīra, tad mēs pieņemsim lēmumu.”

Vienlaikus Pimenovs pauda atbalstu Civilās savienības likumprojekta pieņemšanai.

TVNET jau 25.maijā vēstīja, ka pēc vairāku Saeimas deputātu izteiktajām aizdomām, ka balsojums parlamenta Juridiskajā komisijā par Civilās savienības likumprojektu varētu būt "pretlikumīgi" ietekmēts, "Saskaņa" aicināja atlikt tā skatīšanu uz nākamo, 14. Saeimu.

Kā norādīts partijas paziņojumā, 13. Saeimas "Saskaņas" frakcijas deputāti ir nolēmuši, ka nekādā veidā ar saviem balsojumiem nepiedalīsies Civilās savienības likumprojekta turpmākajā izskatīšanā.

Ņemot vērā, ka likumprojekta izskatīšanai ir nepieciešams kvorums jeb vismaz 50 deputātu piedalīšanās balsojumā, šāds pavērsiens var radīt šķēršļus likumprojekta pieņemšanai. Līdz šim daudzi deputāti, kuri iebilst pret likumprojekta izskatīšanu, nav piedalījušies balsojumos par likumprojektu, lai "norautu kvorumu" un nepieļautu tā pieņemšanu, tomēr līdz šim minimālais kvorums vienmēr ticis panākts, balsojot arī daļai "Saskaņas" deputātu.

Kā norādīts "Saskaņas" paziņojumā, vairāki opozīcijas deputāti ir vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), prasot izmeklēt, vai "tehniskās pauzes" laikā nav notikusi balsu pirkšana.

"Saskaņas" frakcija uzskata, ka likumprojekta virzība ir jāaptur, KNAB ir jāizmeklē notikušais, bet likumprojekts galīgajā lasījumā jāizskata 14. Saeimā. Pretējā gadījumā likumdevējs paliks apkaunojoša koruptīva skandāla ēnā," uzsver politiskā spēka pārstāvji.

Tāpat frakcija uzskata, ka Civilās savienības likumprojekts ir nepieciešams gan cilvēku mantisko, gan personisko tiesību aizsardzībai. Taču likuma galīgajai redakcijai jābūt pieņemtai ar godīgu balsu vairākumu, nevis ar ietekmētām un "sarunātām" balsīm, pauž deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu