Saeimā trešdien notiks ārpuskārtas sēde

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeima trešdien, 8.jūnijā, plāno ārpus kārtas sēdi, lai skatītu jautājumus, kurus parlaments nepaguva izskatīt dažās no pēdējām sēdēm, informēja parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Par neizskatīto sēžu darba kārtības skatīšanu vēl lems Saeimas Prezidijs.

Pašlaik Saeimā līdz galam vēl jāizskata veselu trīs sēžu - 12.maija, 19.maija un 2.jūnija sēdes - darba kārtības, kurās kopā palikuši neizlemti deviņi jautājumi.

Mūrniece pēdējā parlamenta sēdē deputātiem norādīja, ka Saeimas Prezidijs plāno lemt par attiecīgo darba kārtību izskatīšanu parlamenta sēdē 8.jūnijā no plkst.14.30 līdz vismaz plkst.19 vai ilgāk.

Parlamenta šo sēžu darba kārtībā cita starpā ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas un citu opozīcijas deputātu pieprasījums izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei (K) par to, vai Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lemj valstiski par skolu tīkla reorganizāciju un par situāciju ar skolu tīkla reorganizāciju Alūksnes novadā.

Tāpat paredzēts skatīt grozījumus saistībā ar uzlabojumiem gan profesionālās, gan augstākās izglītības jomu regulējumā, Nacionālās apvienības grozījumus Politisko partiju likumā, kas paredz aizliegt partijām savā darbībā noliegt kara noziegumus vai paust atbalstu demokrātisko valstu suverenitātes vai teritoriālās integritātes graušanai, kā arī dažas citas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu