Plāno ierobežot domes priekšsēdētāju tiesības dot saistošus norādījumus pašvaldības iestāžu vadītājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē šodien tika nolemts izstrādāt priekšlikumu Pašvaldību likumprojektam, kas ierobežos pašvaldību domju priekšsēdētāju tiesības dot saistošus norādījumus pašvaldības iestāžu un institūciju vadītājiem.

Priekšlikumu izteica Saeimas Juridiskais birojs, kas rosināja apsvērt, vai likumprojektā ir lietderīgi saglabāt domes priekšsēdētāja tiesības dot saistošus norādījumus pašvaldības iestāžu un institūciju vadītājiem.

Pašvaldības iestādes neesot tieši padotas domes priekšsēdētājam, turklāt šīs tiesības dublē arī izpilddirektora kompetenci.

Lai gan deputātiem par šo ieceri domas dalījās, tika nolemts izstrādāt konkrētu priekšlikumu, lai par to varētu lemt Saeimas deputāti.

Jau vēstīts, ka Saeima otrajā lasījumā atbalstījusi Pašvaldību likumprojektu. Likums uzlabos pašvaldību darbību regulējumu, paredzot lielākas sabiedrības iesaistes iespējas pašvaldības darbībā, kā arī lēmējvaras un izpildvaras skaidrāku nodalīšanu, pilnveidojot kompetenču un funkciju sadali.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai grozījumu izskatīšanu Pašvaldību likumprojektā plāno noslēgt līdz Jāņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu