Latvijā samazinājusies gripas intensitāte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā ir samazinājusies, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Ģimenes ārstu praksēs gripas gadījumos vērsušies 19 pacienti, tajā skaitā 13 gadījumi bijuši Rīgā, pieci - Liepājā un viens - Ventspilī.

Kopumā pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēti 33,4 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš bija 76,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Ar sūdzībām par akūtām augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs vērsās 438 pacienti jeb vidēji fiksēti 770,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš šis rādītājs bija 1056,1 uz 100 000 iedzīvotāju.

Pneimoniju gadījumos ģimenes ārstu praksēs vērsās astoņi pacienti jeb 14,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju.

Stacionārās ārstniecības iestādes pagājušajā nedēļā ziņoja par sešiem hospitalizētiem gripas pacientiem. No tiem četri bija Valmierā, divi Rīgā, bet par vienu hospitalizētu pacientu ar gripas izraisītu pneimoniju ziņoja Rīgā. Visi pacienti bijuši bērnu vecumā līdz 14 gadiem.

SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" nacionālā mikrobioloģijas references laboratorijā pagājušajā nedēļā izmeklēti 37 klīniskie paraugi. Pozitīvi gripas vīrusa paraugi nav noteikti.

No Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas "Torņakalns" apakštipa noteikšanai saņemti 23 paraugi un visi raksturoti kā A/H3 gripas vīrusi.

Noteikti arī septiņi rinovīrusi, seši koronovīrsi, trīs adenovīrusi, divi respiratori sincitiālie vīrusi un viens bokavīruss.

TVNET jau rakstīja, ka gada desmitajā nedēļā vidējā gripas intensitāte ievērojami palielinājās un pārsniedza bāzes līmeni, tādēļ 17.martā tika paziņots par gripas epidēmijas sākumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu