Šolcs: Jāpalielina Baltijas valstīs izvietoto karavīru skaits

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, ir svarīgi palielināt Baltijas valstīs izvietoto karavīru skaitu, atzinis Vācijas kanclers Olafs Šolcs, kurš otrdien Viļņā tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu un Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu.

"Esam paredzējuši palielināt savu ieguldījumu NATO Austrumu spārna stiprināšanā; mēs izveidosim spēcīgu brigādi, par to apspriedāmies, un mums būs jāstrādā šai virzienā," viņš izteicies kopīgā preses konferencē pēc tikšanās, apliecinot, ka NATO dalībvalstis ir gatavas aizstāvēt katru alianses teritorijas centimetru.

Nepieciešamību pēc lielākas sabiedroto klātbūtnes uzsvēris Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Maksimāla gatavība un pastiprināti spēki mūsu reģionā ir visas alianses drošības garants. Vienojāmies, ka nepieciešams stiprināt aizsardzības potenciālu Baltijas valstīs, palielinot te dislocēto karavīru skaitu, pastiprinot pretgaisa un jūras aizsardzību," viņš norādījis.

Baltijas valstis aicina palielināt NATO paplašinātās klātbūtnes bataljonus, kas tajās izvietoti kopš 2017.gada, līdz brigādes līmeņa vienībām un cer, ka tāds lēmums tiks pieņemts šomēnes gaidāmajā alianses samitā Madridē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu