Konkursā tiek meklēts jauns Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieks, mēnešalga no 4500 eiro pirms nodokļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieka amatu.

Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 27.jūnijam. Amata pretendentiem tiek piedāvāta mēnešalga no 4500 eiro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas, veselības apdrošināšana, kā arī "motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem".

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir atbilstība prasībām, lai saņemtu atļauju pieejai valsts noslēpumam un pretendētu uz ierēdņa amatu, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnē, datorzinātnē, vadībzinātnē, ekonomikā vai civilajā un militārajā aizsardzībā (izņemot darba aizsardzību), pieredze vadošā amatā vai atsevišķu ar vadīšanu saistītu pienākumu veikšanā, kā arī zināšanas par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomu.

Tāpat pretendentiem jābūt izpratnei par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, jāizprot administratīvais process un budžeta plānošana. Tāpat vēlamas angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei. No pretendentiem tiek sagaidītas arī labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, argumentācijas, komunikācijas un prezentācijas prasmes. Jāprot jautājumus risināt sistemātiski un uztvert, analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un skaidros savu redzējumu par Iekšlietu ministrijas Informācijas centra nākotnes attīstību, galvenajiem stratēģiskajiem mērķiem un to īstenošanu.

Savukārt trešajā kārtā tiks vērtētas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšniece Maira Roze, Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets un Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Tāpat pretendentu vērtēšanā tiks piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas un informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert".

Kā ziņots, Iekšlietu ministrija valsts civildienesta attiecības ar Informācijas centra iepriekšējo priekšnieci Līgu Lapiņu izbeidza marta beigās, bet no amata pienākumu izpildīšanas viņa atstādināta jau pērn.

Iepriekš prokuratūra paziņojumā presei informēja, ka apsūdzība celta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Pēc to sagatavošanas, apzinoties, ka konkrētā manta paliks citas personas lietošanā, amatpersona izmantojusi tai piešķirtās pilnvaras un apstiprinājusi attiecīgās mantas norakstīšanas aktu, informēja prokuratūra.

Tikmēr Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā patlaban atrodas krimināllieta, kurā Lapiņa apsūdzēta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Saskaņā ar apsūdzību toreizējā amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Pēc to sagatavošanas, apzinoties, ka konkrētā manta paliks citas personas lietošanā, viņa izmantojusi tai piešķirtās pilnvaras un apstiprinājusi attiecīgās mantas norakstīšanas aktu, iepriekš informēja prokuratūra.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka Lapiņa uz apsūdzēto sola nonākusi, jo uz viņu krīt aizdomas par dienesta telefona iespējamu izblēdīšanu eksministra Sanda Ģirģena (R) privātai lietošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu