Staķis: Rīga ļoti vēlētos atkal atsākt sadarbību ar Baltkrievijas pilsētām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis tikšanās laikā Rīgas domē.
Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis tikšanās laikā Rīgas domē. Foto: Zane Bitere/LETA

Kad Baltkrievijā būs demokrātiska valdība, kas būs pret svešu valstu iekarošanu, Rīga atsāks sadarbību ar kaimiņvalsts pilsētām, šodien tiekoties ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku, sacījis Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde informēja, ka tiekoties ar Rīgas domes vadību, Cihanouska izteica pateicību par pastāvīgo atbalstu. "Man trūkst vārdu, lai pilnībā izteiktu savu pateicību Latvijai un Rīgai par izrādīto atbalstu jau kopš 2020.gada. Mēs nebūtu tik drosmīgi bez jūsu izrādītā simboliskā atbalsta - paceltajiem karogiem, Baltkrievijas krāsās izgaismotajām ēkām. Tas ir nozīmīgs, jo ļāvis sajust, ka pasaule ir ar mums un ka mēs esam svarīgi," teica Cihanouska.

Vizītes laikā tika uzsvērta nepieciešamība veicināt kultūras apmaiņu starp Latvijā dzīvojošajiem baltkrieviem un latviešiem un tika pausta vēlme Baltkrievijai mācīties no Rīgas un Latvijas pieredzes publiskās pārvaldes jomā, lai sagatavotu jaunu Baltkrievijas politiķu un valsts pārvaldes darbinieku paaudzi, kas būs gatava veidot un vadīt demokrātisku Baltkrieviju.

"Bez brīvas Ukrainas nevar būt arī brīvas Baltkrievijas. To saprot arī Baltkrievijā valdošais noziedzīgais režīms, kas savu valsti ievilcis asiņainā karā, pakļaujoties Krievijas prasībām. Bet esmu pārliecināts, ka vairums baltkrievu to neatbalsta. Ja viņi to atbalstītu, tad diktatoram Minskā nevajadzētu viltot vēlēšanu rezultātus. Un viņam nevajadzētu brutāli apspriest demokrātiskās Baltkrievijas aizstāvju protestus," pēc tikšanās teica Staķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu