Padomi, kā stilīgi ieviest gadalaiku krāsas interjerā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Kurš gan kaut reizi nav ilgojies pēc vasaras ziemas spelgonī vai balta, mirdzoša sniega vasaras tveicē! Laika apstākļus aiz loga ietekmēt nevaram, toties varam likt savā interjerā valdīt jebkuram gadalaikam. Ar idejām, kā mājoklī ienest gadalaikam aktuālo krāsu gammu un noskaņojumu, dalās "Bonava Latvija" eksperti.

Protams, būtu pārspīlēti līdz ar katru gadalaiku maiņu pārkrāsot mājokļa sienas vai mainīt mēbeles. Tomēr radīt attiecīgo gadalaiku interjerā nebūt nav sarežģīti vai dārgi, turklāt katram gadalaikam pieskaņotos dekorus var atkal celt gaismā nākamajā gadā.

Sezonas ziedi vai augļi ir pats vienkāršākais un, šķiet, arī skaistākais veids, kā atsvaidzināt telpu un radīt tajā vajadzīgo noskaņu. Labas kvalitātes mākslīgie ziedi būs vērtīgs papildinājums tavai interjera dekoru kolekcijai, ko turklāt varēsi izmantot ballīšu noformējumam vai celt goda vietā tad, ja, piemēram, rudenī uznāk pavasarīgs noskaņojums.

Tāpat telpu atsvaidzināšanai lieliski noderēs spilveni, pledi, dvieļi, salvetes, trauki un vāzes krāsās, kas saistās ar konkrēto gadalaiku. Šādi interjera elementi prasa salīdzinoši nelielas investīcijas, toties pilnībā maina noskaņu telpā. Dekorēt iespējams teju visu – ēdamgaldu, dīvānu, gultu, mājokļa ārdurvis, balkonu vai terasi, virtuvi un pat vannasistabu – atliek vien ļauties domu lidojumam!

Tiesa, ieteicams visā mājoklī saglabāt vienotu noskaņu. Bet varbūt tu rīkosies tieši pretēji, katru telpu veltot citam gadalaikam? Tad jebkurā brīdī varēsi izbaudīt tos visus!

Vasara

Vasara – tie ir ziedi, jūra, pļava un mežs, viss dzeltenais un zili zaļais, pavasara krāsas košā piesātinājumā. Gluži kā dabā, kad maigās lapiņas iegūst sulīgumu un spēku, bet vieglprātīgos putnu treļļus nomaina kaislīga sienāžu sisināšana. Vairāk saules nozīmē vairāk svaigu ziedu un vēl spilgtākas krāsas. Izmanto dabiskus audumus – gaišas krāsas linu, kas atvēsina karstā laikā, ar rokām tamborētas baltas mežģīnes un košus, puķainus kokvilnas audumus. Ļaujies kokosriekstu, vaniļas un eksotisku augļu, zemeņu, melleņu un citu vasaras ogu, svaigi pļautas zāles un tikko mazgātas veļas smaržai.

Foto: shutterstock.com

Rudens

Rudens ir rūsgans gadalaiks. Bet vai esi pamanījis, cik daudz dažādu nokrāsu ir rūsganajam? No tikko jaušami apbrūnējušas lapas līdz krāšņam vara atspīdumam – rudens ir siltu, bagātīgu zemes krāsu laiks. Tas ir ābolu, ķirbju un vārpu laiks. Tam piestāv brūnie, sarkanīgie, rudie un sūnu zaļie toņi, koks, māls, pinumi, kastaņi un ozolzīles. Putnu, dzīvnieku un dabas velšu motīvi, ķirbju un kanēļa smarža, sveces, pledi un karsta tēja. Tā ir omulības sezona, kad daba jauc neticamas krāsu paletes aiz loga, tāpēc neaizklāj tos!

Ziema

Ziema – tas ir siltums un svētku sezonas greznība. Tie ir priežu un egļu zari, čiekuri, apelsīnu mizas un kanēļstandziņas, kas ne tikai burvīgi smaržo, bet arī dekoratīvi izskatās. Tās ir dažādas faktūras, lai pirksti pieskaroties notirpst priekā: mākslīgās kažokādas, adīti materiāli, samts, mirdzoši audumi un slīdīgs zīds, kas sasilda vēsā naktī. Rūtaini rakstaina omulība, izsmalcināta elegance zelta, sudraba un baltā krāsā, piesātināti vēsi zilie, zaļie, sarkanie un violetie toņi. Un nenovērtē par zemu melno! Ziemai piestāv naktis, kurās atmirdz zvaigžņu gaisma, sveces vai kamīna liesma un sniega dzirkstis aiz loga.

Foto: shutterstock.com

Pavasaris

Pavasarim piestāv rozā un balts – ābeļziedu krāsas, gaiši zaļš un dzeltens – plaukstoši koki, maigi zils – pavasara debesis. Zaļumi podiņā uz palodzes. Ziedoši ķiršu un ābeļu zari, peonijas, tulpes un narcises. Gaišas, vieglas, dzīvespriecīgas un dzidras krāsas, pasteļtoņi, viegli, gaisīgi audumi. Maigi aromātiskas sveces un citrusaugļu smarža, viss svaigais, jaunais un tīrais. Ne velti pavasara noskaņu telpās ienes pamatīga ģenerāltīrīšana un daudz svaiga gaisa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu