Kārļa Skalbes muzeja teritorijā spēcīgais vējš izgāzis kokus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kārļa Skalbes "Saulrieti"
Kārļa Skalbes "Saulrieti" Foto: facebook.com/SkalbesSaulrieti

Piektdien, 10. jūnijā, spēcīgais vējš Kārļa Skalbes muzeja teritorijā Vecpiebalgā izgāzis kokus, liecina muzeja ieraksts "Facebook".

"Šovakar pāri Incēnu kalnam brāzās vētra. Māja nav cietusi. Izņemot nelielas nianses. Bet apkārtne gan," raksta muzeja pārstāvji.

Kā liecina muzeja ieraksts, jau šovakar saimnieciskā dienesta vīri sākuši darbu pie spēcīgā vēja postažas. "Tas nebūs ātri paveicams darbs. Ja kāds var, lūdzu, brauciet palīgā attīrīt ceļu pacēlājam. Ar zāģi, vēlams. Tagad! Galvenais, lai vējš neuznāk no jauna," tā muzejs.

Jau ziņojām, ka piektdienas pēcpusdienā un vakarpusē vietām Zemgales un Vidzemes dienvidos, kā arī Sēlijā un Latgalē gaidāms spēcīgs pērkona negaiss. Negaiss vietām atnesīs ļoti intensīvu lietu un spēcīgu vēju, lokāli iespējama vētra un lielgraudu krusa. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts dienvidaustrumu pusē izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par bīstamu pērkona negaisu. Brīdinājums būs spēkā no plkst.15 līdz pusnaktij.

Tāpat vēstīts, ka pērkona negaisa dēļ piektdienas vakarā Latvijas austrumu daļā elektroapgāde ir traucēta aptuveni 6800 AS "Sadales tīkls" klientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu