500 zirgspēku Jaguar Biķerniekos

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Par angļu Jaguar var runāt visu ko, bet vienu lietu tām mašīnām neatņemt - tās visas lieliski brauc. Laba šasija un vadāmība ir Jaguar DNS pamatā. Ja tajā gēnu ķēdē iezogas kāds jaudīgāks motors, mēs nonākam līdz īpašiem Jaguar, kas saucas SVR. Ballīte Biķernieku trasē iegriezta par godu visjaudīgākajiem Jaguar.

SVR jeb Special Vehicle Ratings ir patlaban jaudīgākais un ātrākais F Pace, kāds radīts Jaguar SVO jeb Special Vehicle Operations nodaļā.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Skats zem pārsega ir no sērijas "tagad neviens vairs tā netaisa". Šis motors ir unikāls pat Jaguar mērogā - 5 litru 8 cilindru ar kompresoru. Tas iet tieši tā, kā spējat iedomāties. Tam ir arī kaut kāda jauda, kas nav maza, bet būtībā varat iedomāties jebkuru skaitli, un tas būs tuvs patiesībai."

550 zirgspēki, 700 ņūtonmetri un 4 sekundes līdz "simtam". F Pace SVR ir par 100 zirgspēkiem jaudīgāks nekā Biķerniekos izmēģinātā kupeja F Type R - Dynamic.

Karolis Raišis (Karolis Rayšis), sacīkšu braucējs: "Jūs gatavojaties tam, ka šis ir sporta auto un tā arī uzvedīsies trasē. F Pace SVR ir kas tāds, kam nekādi neesat gatavi. Kā tam var būt šāda vadāmība!"

Pilnpiedziņas transmisija ir noregulēta tā, lai 70 procentus griezes momenta pievadītu aizmugurējiem riteņiem.

Normunds Avotiņš: "Labā ziņa ir tāda: ja trajektorija ir nepareiza, var mierīgi spiest pedāli grīdā, "pārkontrēt", un automobilis savāks pats sevi."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Ieslēdzot Dynamic režīmu, F-Pace SVR kļūst gandrīz par klasiskās piedziņas auto, jo aizmugurējie riteņi saņem 90 procentus vilkmes.

Normunds Avotiņš: "Skaidrs, ka, braucot pa trasi, jāieslēdz visagresīvākais režīms un vaļā vārsti izpūtējā."

Fiziku nepiemānīsi, mašīna ir liela un smaga. Pēc katriem 2-3 apļiem jāpadzesē bremzes. Civilos režīmos mašīnas viegli un labi pagriežas. Tas tāpēc, ka V8 dzinējs ir dziļi riteņu bāzē, un pilsētā arī ar to ir prieks braukt.

Jaguar F Pace virsbūve par 80% sastāv no alumīnija, tāpēc automobilis ir vieglāks par galvenajiem konkurentiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Kabīne pieskaņota ārpusei. Sporta sēdekļi ir plāni un viegli. Viss auto arī ir diezgan viegls, kopā kādas 2 tonnas. Parasti tādas mašīnas ir kādus 500 kg smagākas."

Lai gan, jau sākot ar 2025. gadu, visi jaunie Jaguar modeļi būs elektriski, benzīngalvām vēl ir daudz iespēju baudīt dzīvi šīs markas automašīnās, starp kurām F Type tomēr ieņem īpašu vietu.

Karolis Raišis: "Jaguar F Type ir klasiska kombinācija - liels motors priekšā, divi sēdekļi un aizmugurējā piedziņa. Ar šādu kombināciju nekad nevar nošaut greizi."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu