Navaļnijs pārvests uz stingra režīma koloniju Meļehovā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ieslodzītais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pārvests uz stingra režīma koloniju Nr.6 Vladimiras apgabala ciematā Meļehovā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Otrdien Navaļnija līdzgaitnieki informēja, ka Navaļnijs bez iepriekšēja brīdinājuma pārvests uz nezināmu vietu.

Līdz pārvešanai Navaļnijs atradās Vladimiras apgabala labošanas darbu kolonijā Nr.2, kas atrodas Pokrovā.

To, ka Navaļnijs pārvests uz Meļehovu, trešdien apstiprināja Vladimiras apgabala Sabiedriskās novērošanas komisijas priekšsēdētājs Sergejs Jažans.

“Viņš ieradies labošanas darbu kolonijā Nr.6 un atrodas tur,” pavēstīja Jažans.

Kā ziņots, 2021.gada gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc noindēšanas mēģinājuma ar ķīmisko ieroci "Novičok".

Šā gada 24.martā tiesa piesprieda Navaļnijam vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanos" un "tiesneša apvainošanu". Šis spriedums nomainījis pērn februārī piespriesto sodu, kas nozīmē, ka Navaļnijam cietumā jāpavada vēl astoņi gadi. Tiesa lēma, ka turpmāk cietumsods viņam jāizcieš stingrā režīma kolonijā ar lielākiem ierobežojumiem.

Navaļnijs viņam izvirzītās apsūdzības uzskata par safabricētām ar mērķi ierobežot viņa politiskās darbību.

Maija sākumā Navaļnijs izteica pieņēmumu, ka viņš varētu tikt pārvests uz stingra režīma koloniju Meļehovā.

“Zeki no Meļehovas ziņo, ka tur jau tiekot gatavots īpašs “cietums cietumā”, kas būs paredzēts īpaši man,” maija sākumā vēstīja Navaļnijs.

Maija beigās Navaļnijs paziņoja, ka viņam izvirzītas apsūdzības jaunā krimināllietā, kas draud ar vēl 15 gadiem cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu