Pēc kārtējā negadījuma varētu uzlabot drošību Acones ielā Ulbrokā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ulbrokas vietējie iedzīvotāji saka, ka daudzi autobraucēji rīta un vakara stundās Acones ielu izmanto kā apbraukšanas ceļu, lai nestāvētu sastrēgumā, kas veidojas centrālajā Institūta ielā. Tādējādi vietējie spiesti sadzīvot ar visai intensīvu satiksmi, turklāt bieži manīti spēkrati, kuri pārsniedz atļautā ātruma ierobežojumus. Tas saprotamu iemeslu dēļ cilvēkus satrauc.

Ropažu novada pašvaldība, reaģējot uz informācijas pieprasījumu, sniedza atbildi par situāciju Acones ielā. No pašvaldības pārstāvju teiktā var secināt, ka pēdējais notikums ar ”Jeep” apvidnieku liks pievērst problemātiskajam ceļu posmam pastiprinātu uzmanību, un, iespējams, apkārtējo lūgumi un priekšlikumi, kurus cilvēki izsaka jau no 2019. gada, beidzot tiks sadzirdēti un īstenoti.

“Pašvaldība ir saņēmusi iedzīvotāju iesniegumus un fiksējusi pēdējā laikā notikušās avārijas. Ņemot vērā esošo situāciju, tiks veikta atkārtota izvērtēšana par satiksmes drošības uzlabošanas pasākumu iespējām Acones ielā un ietves izbūvi. Līdz šim ir veikta projektēšanas uzdevuma izstrāde ietves izbūvei un brauktuves rekonstrukcijai, bet, ņemot vērā pēdējos notikumus, izvērtēšana notiks vēlreiz, izskatot visas iespējas satiksmes drošības uzlabošanai, tai skaitā ātrumvaļņi, krustojumu paaugstināšana, barjeras. Ja autobraucēji neievēro noteikto braukšanas ātrumu un pārkāpj visus satiksmes noteikumus – kā tas noticis pēdējā avārijā – ir nopietni jāvērtē ietves izbūve un norobežošana no brauktuves, lai nodrošinātu gājēju drošību,” teikts pašvaldības sagatavotajā komentārā.

Laiks parādīs, kā mainīsies satiksmes organizācija un ceļa infrastruktūra Acones ielā, jācer, ka izmaiņas tiešām būs un ar apsekošanu vien viss nebeigsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu