RD mēnesi ātrāk no darba atlaidīs 22 Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvaldes darbiniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas dome plāno mēnesi ātrāk, nekā bija paredzēts iepriekš, no darba atlaist 22 Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvaldes darbiniekus, kuriem darbavieta baznīcā jāpamet jau 15. jūnijā.

Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departaments ir pieprasījis piešķirt papildus 86 300 eiro, lai apmaksātu darba tiesisko attiecību izbeigšanu, samaksātu darbiniekiem kompensāciju par neizmantotiem atvaļinājumiem, dīkstāves pabalstus līdz 15.jūlijam, atlaišanas pabalstus un sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Kā norāda departaments, saskaņā ar Rīgas Svētā Pētera baznīcas likuma pārejas noteikumiem, darba tiesisko attiecību pārtraukšana ar Rīgas Svētā Pētera baznīcas darbiniekiem bija paredzēta 15.jūlijā.

Taču 31.maijā Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde informēja pašvaldības iestādes, ka uzstāj uz Svētā Pētera baznīcas ēkas nodošanu jau 15.jūnijā.

Tādēļ Svētā Pētera baznīcas pārvaldes darbības ātrākas pārtraukšanas izdevumu segšanai nepieciešami papildu līdzekļi no pašvaldības rezerves fonda.

Saistībā ar darbības pārtraukšanu Pētera baznīcā nepieciešami vēl papildus vairāk nekā 130 000 eiro Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāles "Rīgas mākslas telpa" darbinieku darba samaksai, uzturēšanas izdevumiem un kultūras procesa nodrošināšanai, jo minētā izstāžu zāle līdz Covid-19 pandēmijai tika daļēji finansēta no baznīcas ieņēmumiem.

Līdz ar to Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvaldes darbības izbeigšanas dēļ pašvaldībai radīsies papildus 216 000 eiro tēriņi.

Neoficiāli tiek runāts, ka darbinieku atlaišana un pārvaldes darbības ātrāka izbeigšana varētu būt saistīta Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera viesošanos Rīgā, kurš, kā noskaidroja aģentūra LETA, Latvijā ieradīsies uz nākamajā nedēļā plānoto Trīs jūru iniciatīvas samitu.

LETA jau ziņoja, ka Saeima pieņēma Rīgas Svētā Pētera baznīcas likumu, kurā noteikts, ka Rīgas Svētā Pētera baznīca bez atlīdzības tiek nodota Latvijas evaņģēliski luteriskajai baznīcai (LELB) un LELB Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam Rīgas Svētā Pētera baznīcas nodibinājumam.

Nodibinājumam nodotas Pētera baznīcas īpašuma tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu