Šrēders nevēlas atteikties no sava biroja Bundestāgā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders, kurš izpelnījies kritiku par ciešajām saitēm ar Krieviju, nosūtījis vēstuli Bundestāga budžeta komitejai, vēloties sarunas par viņam atņemtajām tiesībām uz biroju Bundestāgā.

Budžeta komiteja maija vidū nobalsoja par biroja atņemšanu 78 gadus vecajam Šrēderam, taču saglabāja pensiju un personīgo apsardzi.

Pērn bijušā kanclera birojam tika piešķirti vairāk nekā 400 000 eiro.

Vēstulē komitejai Šrēdera jurists raksta, ka Šrēders no medijiem uzzinājis, ka viņa biroja darbība tiek apturēta un tajā esošie amati tiek pakāpeniski likvidēti.

Kā norāda Šrēdera jurists, lēmums ir "acīmredzami nelikumīgs un nekonstitucionāls".

Tomēr jurists raksta, ka nevēlas par šo jautājumu vērsties tiesā, bet cer uz "iespējām panākt abpusēji pieņemamu risinājumu sarunu ceļā".

Šrēders Vācijā gadiem ilgi kritizēts par saviem amatiem Krievijas valsts uzņēmumos un ciešajām attiecībām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Pagājušajā mēnesī tika paziņots, ka Šrēders atstās Krievijas enerģētikas kompānijas "Rosņeftj" padomi, bet vēlāk pats Šrēders pavēstīja, ka neieņems amatu gāzes koncerna "Gazprom" direktoru padomē, kuram ticis izvirzīts.

Nesen Vācija arī paziņoja, ka 78 gadus vecais Šrēders zaudēs vairākas bijušā kanclera privilēģijas, ieskaitot iespēju izmantot biroju Bundestāgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu