Kučinskis par atcelšanu no NDK: tas ir politiski motivēts ZZS frakcijas lēmums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Māris Kučinskis
Māris Kučinskis Foto: Paula Čurkste/LETA

"Šodien jau ir skaidrs, ka es tieku atcelts no Saeimas drošības komisijas vadītāja amata. Reizē ar to es pametu arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju Saeimā," tā ceturtdien, 16. jūnijā, paziņojumā medijiem norādījis deputāts Māris Kučinskis (LP).

Kā pauda deputāts, tas ir saprotams un politiski motivēts ZZS frakcijas lēmums. Šīs pārmainas viņam nav nekāds pārsteigums.

"Ar tām rēķinājos jau tajā brīdī, kad Liepājas partija publiski paziņoja, ka nesadarbosies ar ZZS, ja tās partneris būs partija “Latvijai un Ventspilij” ar tās līderi Aivaru Lembergu priekšgalā," tā Kučinskis. 

"Visam ir savas robežas un Latvijas drošības jautājumos nevar būt nekādu kompromisu. Lemberga kungs šīs robežas pārkāpa. Diemžēl ne pirmo reizi.

Ja aizkulišu spēlētājs manipulē ar veselu frakciju un dzīvo ar pārliecību, ka citādi domājošie traucē viņam realizēt savus mērķus, tad demokrātija zaudē savu jēgu."

Viņš izsaka pateicību visiem kolēģiem Nacionālās Drošības komisijā. "Kopā mums izdevās konsekventi aizstāvēt Latvijas nacionālās drošības intereses. Par spīti ideoloģiskajām atšķirībām, mūsu kopējais mērķis palika skaidrs- Latvija ir un paliek kā demokrātiska ES un NATO dalībvalsts," norādīja Kučinskis.

"Aicinu nu jau bijušos kolēģus Nacionālās drošības komisijā un visus Saeimas deputātus būt modriem, izpratne par valsts drošību bieži vien ir diezgan trausla.

Populistiski prātojumi un vienkāršota situācijas skaidrošana neizbēgami rada riskus. Tie nav pieļaujami."

Jau ziņots, ka ZZS ceturtdien, 16. jūnijā, Nacionālās drošības komisijā deputāta Māra Kučinska (LP) vietā virza Jāņa Dūklava (ZZS) kandidatūru darbam komisijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu