Dita Grauda: Latvijā sievietēm kaut kas nav kārtībā ar stilu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Dita Grauda
Dita Grauda Foto: Ditas Graudas privātais arhīvs

Grima māksliniece Dita Grauda intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" dalījās pārdomās par Latvijas sieviešu stilu. 

Klik: Kāds ir jūsu novērojums, vai Latvijā ir skaistas sievietes un vai mūsu dāmas rūpējas par savu ārieni?

Latvijā noteikti ir skaistas sievietes un viņas noteikti arī rūpējas par sevi varbūt pat vairāk nekā citur pasaulē.

Taču es domāju, ka Latvijā sievietēm kaut kas nav kārtībā ar stilu.

Piemēram, francūzietēm ir superīgākā stila izjūta, kas ir tik vienkārša. Latvijas sievietēm vairāk vajadzētu izprast savu augumu, saģērbties gaumīgāk pēc auguma aprisēm, savu individuālo krāsu karti ievērojot. Saprast stilu. Neviens to nemāca, skolā to nemāca, varbūt kādam mamma vai vecmāmiņa iemāca. Taču lielākoties, kā mēs mākam, tā maujam. Piemēram, mana mūza ir Jana Duļevska, kas vienmēr izcili izskatās. Viņa ģērbjas atbilstoši savam augumam, jā, viņai arī augums ir izcils, bet viņa vienmēr izskatās superīgi, mūsdienīgi un moderni. Elitai Patmalniecei ir izcils stils, un viņa izskatās perfekti. Ilzei Pīlēnai ir ļoti elegants stils, ne ko pielikt, ne atņemt. Grētai Peidei tik bohēmisks 70. gadu stils. “Amoralle” radītājai Inesei Ozolai ir mākslinieciskais stils. Šīs sievietes ir atradušas savu garšīgo koptēlu – make-up, mati un stils. No ārzemju slavenībām mani iedvesmo modes ikona Karīna Roitfelde, amerikāņu stiliste Reičela Zoja. Savukārt jaunieši mums Latvijā ir ļoti stilīgi, visi kā tādi Billija Ailiša.

Mūsu sievietēm vairāk jācenšas veidot sievišķo enerģiju. Man patīk, kā par to runā Dimantra Antra no Dzīves mākslas akadēmijas. Šobrīd klausos pie viņas lekcijas par seksualitāti.

Un, ja mēs cienām savu seksualitāti un instinktus, tad ir ļoti svarīgi izcelt krūtis un vidukli. Citi padomās: ārprāts kāds murgs, kādas tur krūtis un viduklis, labāk oversize džemperi, hūdiji, žaketes, jē, tas ir stilīgi, mūsdienu trends. Bet man liekas, ka sieviete un vīrietis ir dažādi, un, ja mēs visi izskatāmies vienādi un sāksim vienādi uzvesties, tas mani biedē. Man patīk sievišķīgas sievietes un vīrišķīgi vīrieši.

Pilnu interviju ar Ditu Graudu lasi šeit!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu