TOP 5 Ieguvumi, ja svētkos izvēlēsies bezalkoholisko alu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Alus baudītāju gaume un līdz ar to alus tirgus mainās visā pasaulē un bezalkoholiskais alus kļūst aizvien populārāks. Un nav brīnums, jo, kā izrādās, bezalkoholiskā alū slēpjas daudz labumu. Uzzini, kādas ir priekšrocības, ja izvēlies alu ar 0,0% alkohola saturu!

Tas no tiesas ir veselīgs!

Bezalkoholiskais alus sniedz vairākus ieguvumus tavai veselībai, padarot to par vienu no veselīgākajiem dzērieniem, kas pieejami aiz bāra letes. Alus ir arī pilns ar vitamīniem un minerālvielām, tostarp folijskābi, kāliju, dzelzi un cinku.

Daudzums uz 100 g

Kalorijas (kcal) 37

  • Lipīdi 0,1 g
  • Piesātinātie tauki 0 g
  • Holesterīns 0 mg
  • Nātrijs 13 mg
  • Kālijs 8 mg
  • Ogļhidrāti 8 g
  • Šķiedrvielas 0 g
  • Cukurs 8 g
  • Olbaltumvielas 0,2 g
  • C vitamīns 0,5 mg
  • Kalcijs 7 mg
  • Dzelzs 0,1 mg D vitamīns 0 IU
  • B6 vitamīns 0 mg Kobalamīns 0 µg
  • Magnijs 7 mg.                                                     (Avots: USDA)
Foto: Shutterstock

 Mazāk kaloriju...

Gaišais alus ar alkohola saturu satur aptuveni 30- 35 kalorijas uz 100ml un 0,5 l pudele aptuveni 150-180 kcal. Tās ir “tukšas” kalorijas, jo tās patiešām nesniedz nekādu uzturvērtību. Bezalkoholiskais alus satur 37 kcal (100 ml)- tātad pudele (0.5 l) - 185 kcal.

Sanāk, ka, dzerot bezalkoholisko alu, tu nepatērē lieki šīs 25 kcal - gandrīz divas ēdamkarotes cukura!

Bet paturiet prātā, ka ne visi bezalkoholiskie ali ir ar zemu kaloriju daudzumu. Galīgais kaloriju skaits ir atkarīgs no to sastāvdaļām un brūvēšanas procesa. Piemēram, alus, kurā izmantots slinkais raugs, visticamāk, satur vairāk cukura un kaloriju.

Foto: Shutterstock

Tas ir dabiskāks par kokakolu!

Lielākā daļa bezalkoholisko alu tiek ražoti, izmantojot tās pašas četras dabīgās sastāvdaļas, ko alus darītāji ir izmantojuši gadu tūkstošiem – ūdeni, raugu, iesalu un apiņus. Tas nozīmē, ka

lielākā daļa bezalkoholisko alu ir dabīgi produkti – atšķirībā no daudzām bezalkoholiskām alternatīvām, kas satur piedevas, mākslīgos saldinātājus un sazin vēl kādas ķīmijas.

Foto: Shutterstock

Tas noteikti var palīdzēt samazināt tavus alkohola lietošanas paradumus

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties katru nedēļu izdzert par dažām alkohola vienībām mazāk, ieturēt īslaicīgu pārtraukumu vai pilnībā atteikties, bezalkoholiskais alus noteikti var palīdzēt. Viens no iemesliem, kāpēc bezalkoholiskais alus ir efektīvs alkoholisko dzērienu aizstājējs, ir tas, ka mūsu ķermenis saista konkrēto garšu un smaržu ar alu, kurā ir alkohols. Tādējādi tas turpina ražot dopamīnu, to pašu ķīmisko vielu, kas liek jums justies labi, iedzerot alkoholu. 

Pētījumi arī atklāj, ka bezalkoholiskā alus dzeršana sniedz tādu pašu atlīdzības sajūtu kā pilna stipruma alus.

Bet jāņem vērā: tā kā bezalkoholiskais alus nodrošina dažas no pilna stipruma alus sensorajām sajūtām, jūs varat atgriezties pie alus ar alkoholisku sastāvu. Tāpēc, ja jums ir atkarība no alkohola, labāk ir runāt ar veselības aprūpes speciālistu, pirms lietojat bezalkoholisko alu, lai samazinātu alkohola lietošanas paradumus ikdienā.

Foto: Shutterstock

Nebūs lieku jautājumu un droši pēc ballītes brauc mājās!

Tas ir dīvaini, bet mēs aizvien dzīvojam kultūrā, kurā dzeršana, nevis nedzeršana, ir norma. Prieks, ka lēnām tomēr tā mainās, bet aizvien cilvēkam, kurš nelieto alkoholu, ballītē tiek jautāts - kāpēc? Dāmām pat nejautājot tiek piešķirts statuss "stāvoklī"! Tā droši vien būs diskusija citai reizei. Tomēr realitāte ir tāda, ka ir daudzas situācijas, kurās alkohola nelietošana var likt jums justies kā svešiniekam.  Šeit var palīdzēt bezalkoholiskais alus. Tas izskatās pēc alus. Smaržo pēc alus. Tas garšo pēc alus. Vienīgais jautājums, kas radīsies, - kā tu vari pēc ballītes braukt mājās ar auto! Te gan nāksies atklāt savas kārtis!

Raksts tapis sadarbībā ar bezalkoholisko alu "Lāčplēsis".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu