Elektrisko skrejriteņu braucēju piedzīvoto negadījumu skaits pieaudzis par 39%

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunieši uz elektriskā skrejriteņa
Jaunieši uz elektriskā skrejriteņa Foto: LETA

Mediķu celto trauksmi par augsto traumatismu, krītot no ātri braucoša elektriskā skrejriteņa, apstiprina arī apdrošinātāju rīcībā esošā informācija. Apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk - BTA) šajā pavasarī saņēmusi par 39% vairāk atlīdzības pieteikumus par nelaimes gadījumiem, kas gūti, braucot ar elektrisku skrejriteni, nekā pagājušā gada martā, aprīlī un maijā.

Kamēr kopējais apdrošināšanas sabiedrībai iesniegto atlīdzības pieteikumu skaits par piedzīvotajiem nelaimes gadījumiem šajā pavasarī bija tanī pašā līmenī kā gadu iepriekš, ar elektriskajiem skrejriteņiem savainojumi gūti par 39% vairāk.

«Līdz ar vasaras brīvlaika sākšanos bērniem ir daudz brīva laika, un bieži vien viņi siltās dienas vada ārā, kur, pieaugušo neuzraudzīti, nododas pārgalvīgai rīcībai. Tostarp ātrai braukšanai ar elektriskiem skrejriteņiem, manevrēšanai pa ietvēm un dažādu triku izpildīšanai. Diemžēl nereti izpriecas beidzas ar kritienu, braucienu uz slimnīcu un turpmākās vasaras pavadīšanu ar ieģipsētu roku, nobrāztām kājām vai gultas režīmu smadzeņu satricinājuma dēļ. Tādēļ aicinu vecākus nopietni runāt ar atvasēm par pārvietošanās līdzekļu atbildīgu lietošanu un uzstāt uz ķiveres un citu ķermeņa aizsargu lietošanu,» aicina apdrošināšanas sabiedrības Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš, piebilstot, ka arī pašiem pieaugušajiem nenāktu par ļaunu kritiski izvērtēt savus skrejriteņu lietošanas paradumus. Piemēram, pārlieku ātru braukšanu pa ietvēm vai bērnu vizināšanu.

Jūnija sākumā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārsti ziņoja, ka uzņemšanā katru dienu tiek ievesti bērni, kas savainojušies, braucot ar elektriskajiem skrejriteņiem. Arī Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca izplatīja informāciju, ka maijā bija vērojams pieaugošs traumu skaits, kas gūtas, braucot ar elektrisko skrejriteni vai gājējiem gūstot traumas no sadursmes ar skrejriteņa braucēju. Salīdzinot ar pagājušā gada maiju, šogad to skaits esot pieaudzis pat par 30%. Ik dienu slimnīcā nonāk 3-4 pacienti un vairāk nekā puse traumu ir smagas, kuru seku novēršanai veicama viena vai vairākas operācijas. Traumas visbiežāk tiek gūtas, braucot ar nomātiem skrejriteņiem, bez pieredzes un nereti arī alkohola reibumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu