Būvniekiem būs jāsniedz informācija arī par būvdarbu gaitā radītajiem būvniecības atkritumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Būvniecība. Ilustratīvs attēls
Būvniecība. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

No 1. jūlija būvniekiem būs jāsniedz informācija arī par būvdarbu gaitā radītajiem būvniecības atkritumiem, paredz otrdien, 21. jūnijā,  valdības apstiprinātie grozījumi virknē būvnoteikumu.

Šobrīd būvniecības procesā par būvniecībā radītiem atkritumiem informācija ir jāsniedz, ierosinot būvniecības ieceri un pabeidzot būvdarbus pie objekta pieņemšanas ekspluatācijā, bet netiek norādīta pašu būvdarbu laikā.

Lai nodrošinātu efektīvāku būvniecībā radīto atkritumu apsaimniekošanu, bija nepieciešams veikt grozījumos vispārīgajos un speciālajos būvnoteikumos, pilnveidojot sniedzamo informāciju par būvniecības atkritumiem arī būvdarbu gaitā, piemēram, būvdarbu žurnālā, un noteikt konkrētu termiņu detalizētākas informācijas sniegšanai.

Šādi grozījumi iestrādāti atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumos, hidrotehnisko un meliorācijas būvju būvnoteikumos, iekšējo jūras ūdeņu, teritoriālās jūras un ekskluzīvās ekonomiskās zonas būvju būvnoteikumos, ēku būvnoteikumos, elektronisko sakaru inženierbūvju būvnoteikumos, vispārīgajos būvnoteikumos, autoceļu un ielu būvnoteikumos, dzelzceļa būvnoteikumos un ar radiācijas drošību saistīto būvju būvnoteikumos.

Jaunā prasībā stāsies spēkā 1.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu