No Gaujas mirusi izcelta svētdien pazudusī piecgadīgā Evita

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pazudušās Evitas meklēšana Siguldā
Pazudušās Evitas meklēšana Siguldā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, 28. jūnijā, Siguldā pazudusī piecgadīgā meitene Evita atrasta mirusi, vēsta Valsts policija. Kā "Dienas ziņām" apliecināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieks Mareks Stepens, meitenīte atrasta apmēram 10 kilometru no pazušanas vietas. 

Viņas atrašanu sekmēja fakts, ka Gaujas ūdens līmenis bija krities, un ūdens bija palicis dzidrāks.

Precīzs nāves cēlonis tiks noskaidrots ekspertīzē. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību, kurā attiecīgi arī tiks skaidroti visi notikušā apstākļi. Policija turpina izmeklēšanu.

Šo dienu laikā meitenes meklēšanā un meklēšanas koordinācijā tika iesaistīti plaši spēki no Valsts policijas Siguldas iecirkņa un citām Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienībām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Siguldas pašvaldība, Zemessardze un Nacionālie bruņotie spēki, Valsts robežsardze, organizācijas bezvēsts pazudušo cilvēku meklēšanai "Bezvēsts.lv" un "Helper Latvija", Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība, LMT pārstāvji un Dabas aizsardzības pārvalde.

Ārkārtīgi lielu atbalstu meitenes meklēšanas pasākumos sniedza vairāk nekā 200 brīvprātīgie, kuri palīdzēja gan ar cilvēkresursiem, gan laivām un citu tehniku.

Meklēšana notika Gaujas upes teritorijā - vairākkārtīgi pārbaudīta gan sauszemes teritorija, gan upe. Vienlaikus vietās, kur nebija iespējams piekļūt ar kājām vai laivu, tika izmantoti droni un Valsts robežsardzes helikopters.

Valsts policija izsaka pateicību ikvienam kolēģim no dienestiem un brīvprātīgajam, kuri pašaizliedzīgi devās meklēšanas pasākumos.

Izsakām līdzjūtību piederīgajiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu