Pasaules Veselības organizācija paraksta divgades sadarbības līgumu ar Latviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālā biroja direktors Hanss Klūge parakstījuši divgades sadarbības līgumu par sadarbības prioritātēm veselības jomā, liecina Veselības ministrijas (VM) paziņojums sociālajos tīklos.

Sadarbības līguma mērķis ir turpināt līdzšinējo sadarbību ar PVO Eiropas Reģionālo biroju un noteikt sadarbības prioritātes veselības jomā nākamajam periodam.

Kā aģentūra LETA noskaidroja VM, nākamajos divos gados sadarbības prioritātes un galvenie stratēģiskie virzieni būs integrētā veselības aprūpe, neinfekciju slimības, pacientu drošības un veselības aprūpes kvalitātes jautājumi, vakcīnu portfeļa pārvaldība, psihiskās veselības jautājumi, veselības aprūpes finansēšana, visaptveroša veselības aprūpe, antimikrobā rezistence, starptautisko veselības aizsardzības noteikumu ieviešana, PVO "Veselīgo pilsētu" programma, mazo valstu iniciatīva un veselības aprūpes digitalizācija.

Ik pēc diviem gadiem VM un PVO Eiropas Reģionālais birojs noslēdz divgades sadarbības līgumu, nosakot attiecīgās divgades prioritātes, kas ir vienlīdz svarīgas Latvijai, kā arī pašam PVO Eiropas reģionam. Sadarbības laikā PVO sniedz konsultantu pakalpojumus, ekspertīzi par konkrētām veselības jomām, atbalsta semināru un apmācību organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu