Cīņas par kontroles iegūšanu "kovidskeptiķu" partijā nonākušas līdz pat kautiņam un tiesībsargu iesaistei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vasaras sākumā vērojamas cīņas par kontroles iegūšanu partijā "Brīvai stiprai Latvijai" (BSL), kas nonākušas līdz pat kautiņam un tiesībsargu iesaistei.

BSL tika dibināta aptuveni pirms desmit mēnešiem - nepilnu gadu pirms Saeimas vēlēšanām, kas dod tai tiesības piedalīties šajās vēlēšanās.

Partijas dibināšanas redzamākais aktīvists bija Artūrs Bernis, kurš arī kļuva par BSL valdes priekšsēdētāju. Bernis ir zināms ar savām aktivitātēm sociālajos tīklos, kur partijas dibināšanas laikā viņš centās piesaistīt sekotājus, pamatā savos paziņojumos izmantojot pret valsts Covid-19 apkarošanas politiku vērstu retoriku, līdzīgi kā to tobrīd darīja Alda Gobzema un Aināra Šlesera partijas.

Politisko partiju reģistra "Latvijas Vēstnesī" publicētās ziņas liecina, ka tagad BSL vadībā ir reģistrētas izmaiņas, no valdes atbrīvojot gan Berni, gan vēl četrus valdes locekļus - Rihardu Akmentiņu, Kristīni Eglīti, Tomu Prokofjevu un Rūdolfu Sauju. Viņu vietā partijas valdē nonākuši Guntars Dzenis, kurš kļuvis par tās vadītāju, Ainārs Iesavs un Armands Brengulis.

Kā savos videoblogos vēsta Bernis, šovasar notiek cīņas par varu viņa dibinātajā partijā, tās vadību cenšoties pārņemt "prokrieviskiem cilvēkiem", kuri esot gatavi Latvijā aicināt Krievijas armiju, lai tikai nomainītu esošo valdību, bet viņam šāda prokrieviska pozīcija nav pieņemama.

Viena no partijas biedru sapulcēm notikusi maija beigās, kad partijas vadība neesot ielaista norises vietā, taču noturējusi partijas sapulci uz ielas. Jūnija vidū notikusi atkārtota partijas sapulce, kurā izvērties kautiņš un nācies iesaistīt policiju. Viens no kautiņa dalībniekiem bija cits zināms "vakcīnskeptiķu" aktīvists Aivars Smans, kurš, pēc Berņa vārdiem, nemaz nav BSL biedrs un uz pasākumu ieradies vien tāpēc, lai izraisītu konfliktu. Arī Dzenis un Iesavs no partijas esot izslēgti.

Pēdējā BSL biedru sanāksmē ticis nobalsots par iespēju partijai vienoties par sadarbību ar citām partijām par kopīgu startu uz Saeimas vēlēšanām. Sarunas notiekot ar vairākām partijām, piemēram, ar "KPV LV" paliekām, klāstīja Bernis, kurš domā, ka cīņa par kontroli viņa partijā saistīta tieši ar vēlmi iegūt platformu startam Saeimas vēlēšanām, ko īsteno cilvēki, kas paši partiju nodibināt nespēj.

Tāpat sapulcē esot tikusi atjaunota iepriekšējā valde.

Partijas dibināšanas laikā Bernis vēstīja, ka tajā esot 280 biedri, un līdzīgs skaits esot arī pašlaik. Dalībai Saeimas vēlēšanās partijām gan izvirzīti divi nosacījumi - partijai jābūt dibinātai ne vēlāk kā vienu gadu pirms Saeimas vēlēšanām un tajā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem. Vēlēšanās gan var piedalīties arī partiju apvienības, ja visas politisko partiju apvienībā ietilpstošās politiskās partijas dibinātas ne vēlāk kā vienu gadu pirms Saeimas vēlēšanām un ja politisko partiju apvienībā kopā ir ne mazāk kā 500 biedru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu