Piecas kļūdas, ko pieļaujam, glabājot drēbes skapī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Uzkārt drēbes, kas stiepjas, un locīt tās, kas burzās, - apkopojam izplatītākās kļūdas drēbju uzglabāšanai skapī.

1. Uzkārt to, kas izstiepjas

Ir skaidrs, ka uz pakaramā nebūtu vēlams kārt tādas drēbes, kas izstiepjas un zaudē formu. Tās parasti ir bītlenes, trikotāžas kleitas, mīkstas bikses. Viss, kas var deformēties, ir jāsaloka un jāliek plauktos. Lai ietaupītu vietu, jāliek drēbes citu citai virsū, tiesa, ne pilnībā, bet gan trepītes formā. Šāds izkārtojums palīdzēs visu labāk ieraudzīt.

2. Locīt to, kas burzās

Iekārt skapī var kokvilnas krekliņus, kas tikko izgludināti. Tā tie saglabās nevainojamu izskatu. Arī kreklus, lina kleitas, bikškostīmus. 

3. Uzkārt un vairākkārt locīt kašmira auduma drēbes

Par kašmiru sauc smalkāko pavilnu, ko iegūst no augstkalnu kašmira šķirnes kazas, tāpēc visi apģērbi no šā auduma ir īpaši rūpīgi jākopj. To nedrīkst kārt uz pakaramā, jo izstiepsies, nedrīkst arī daudz locīt un burzīt. Speciālisti iesaka piemeklēt skapī platāko virsmu, salocīt apģērba gabalu tikai vienu reizi. Papildus var iekšā ievietot papīru, kas samazina "lūzuma" vietas.

4. Apģērbu pēc ķīmiskās tīrīšanas uzreiz iekārt skapī

Ja ir kādi apģērba gabali, kurus ik pa laikam vedat uz ķīmisko tīrīšanu, svarīgi uzreiz pēc atvešanas neiekārt tos skapī.

Noņemiet plēves pārvalku un ļaujiet drēbēm "atpūsties" pie atvērta loga vai uz balkona, lai izvēdinās.

Mazgāšanas līdzekļu ķīmija izzudīs un nepārmetīsies uz citiem apģērba gabaliem slēgtā skapī.

5. Nepareizi izvēlēties pakaramo

Pakaramie atšķiras gan pēc formas, gan materiāla, attiecīgi svarīgi katram apģērba gabalam piemeklēt pareizo. Lielie, masīvie koka pakaramie domāti bikškostīmiem, lina krekliem. Pakaramie ar samta apdari - smalkiem audumiem, piemēram, zīda kleitām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu