Švecova un Stepaņenko pārgājušas uz jaunu partiju, no kuras kandidēs Saeimā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputātes Ļubova Švecova un Jūlija Stepaņenko
Saeimas deputātes Ļubova Švecova un Jūlija Stepaņenko Foto: LETA

Saeimas deputātes Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās no partijas "Suverēnā vara" saraksta, "iestājoties par kristīgām ģimenes vērtībām", sarunā ar aģentūru LETA minēja politiķes.

Abas Saeimas deputātes īsā laikā nomainījušas jau vairākas partijas.

Švecova pauda uzskatu, ka kristīgas ģimenes vērtības politiskajā spektrā nav pietiekami pārstāvētas un aizsargātas. Problēmas saistībā ar ģimenes un bērnu interesēm ir "jāpaceļ citā līmenī", popularizējot tās, pauda deputāte. 

Stepaņenko norādīja, ka partija iestājas par izvēles brīvību, saticību iedzīvotāju un valdības starpā, kā arī par dažādām Latvijas ģimenēm - vientuļo vecāku, daudzbērnu, kā arī tādām ģimenēm, kurās aug bērni ar invaliditāti. Viņasprāt, tajās ģimenēs, kas ir pārvākušās uz dzīvi citviet, ir jāveicina vēlme atgriezties Latvijā.

Partija iestāšoties pret iedzīvotāju pazemošanu, atlaišanu un izsmiešanu viņu pārliecības dēļ, norādīja Stepaņenko, atsaucoties uz valdības lēmumiem saistībā ar pandēmiju pagājušā gada rudenī. Tāpat partija iestājas pret "kancelēšanas kultūru" (no angļu valodas: cancel culture), kas notiek, kad lielai sabiedrības daļai nepatīk kāda viedoklis, minēja deputāte.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātes Ļubova Švecova un Jūlija Stepaņenko kļuvušas par politiskās partijas "Suverēnā vara" valdes loceklēm, liecina "Firmas.lv" informācija.

Švecova un Stepaņenko "Suverēnās varas" valdē ieceltas vakar, 4.jūlijā. Partijas valdē darbojas arī Stepaņenko laulātais - Vjačeslavs Stepaņenko, kā arī Timurs Safiuļins, Jūlija Rjazanova, Vladislava Drobiševa, Reinis Ziļevs, Ernests Jurkāns un Pāvels Naumovs.

Deputātei Stepaņenko kā vienīgajai valdē ir piešķirtas tiesības pārstāvet partiju atsevišķi, bez pārējiem valdes locekļiem.

"Suverēnā vara" politisko partiju reģistrā ir kopš 2011.gada 1.aprīļa. Taču līdz šim partija bija zināma kā "Likums. Atbildība. Kārtība", bet vēl pirms tam - kā partija "Savienība Latgales sirds".

Stepaņenko un Švecova 13.Saeimā ievēlētas no "Saskaņas" saraksta. Pašlaik abas parlamentā darbojas kā pie frakcijām nepiederošās deputātes.

Stepaņenko iepriekš ir bijusi valdes locekle arī Aināra Šlesera partijās "Latvija pirmajā vietā", Alda Gobzema partijā "Katram un katrai", kā arī darbojusies politiskajā spēlā "Gods kalpot Rīgai".

Partijas "Katram un katrai" valdē ir bijusi arī Švecova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu