Vācija atvieglos nelegālo imigrantu legalizāciju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saskaņā ar likumprojektu, kuru trešdien apstiprinājusi Vācijas valdība, desmitiem tūkstošiem nelegālo imigrantu, kas gadiem ilgi uzturējušies valstī, varēs saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Jaunie noteikumi attieksies uz aptuveni 136 000 ārvalstniekiem, kas līdz 2022.gada 1.janvārim Vācijā nodzīvojuši vismaz piecus gadus.

Savukārt tiem, kas nav sasnieguši 27 gadu vecumu, minimālais nodzīvotais laiks uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai būs trīs gadi.

Sākotnēji viņi varēs lūgt uzturēšanās atļauju uz gadu, bet pēc tam pieprasīt pastāvīgo uzturēšanās atļauju.

Uzturēšanās atļauju pretendentiem būs jāapliecina, ka to ienākumi ļauj sevi patstāvīgi uzturēt, jāmāk vācu valoda un jāpierāda, ka viņi ir labi integrējušies sabiedrībā.

"Mēs vēlamies, lai cilvēkiem, kas labi integrējušies, būtu labas iespējas mūsu valstī," žurnālistiem norādīja iekšlietu ministre Nensija Fēzere. "Šādi mēs arī izbeidzam birokrātiju un neskaidrību cilvēkiem, kas jau kļuvuši par mūsu sabiedrības locekļiem."

Jaunie noteikumi atvieglos arī patvēruma meklētājiem vācu valodas apguvi. Līdz šim valodas kursi bija pieejami tikai tiem, kam ir reālas izredzes saņemt patvērumu Vācijā, taču turpmāk valodas kursi tiks piedāvāti visiem.

Savukārt kvalificētiem ārvalstniekiem, piemēram, informācijas tehnoloģiju speciālistiem vai citu Vācijai nepieciešamo profesiju pārstāvjiem turpmāk, ieceļojot valstī, uzreiz būs ļauts ņemt līdzi savus ģimenes locekļus, kas līdz šim bija liegts.

Turklāt no šiem ģimenes locekļiem netiks prasītas nekādas vācu valodas zināšanas.

"Mums nepieciešams kvalificētus darbiniekus piesaistīt ātrāk. Mums tie steidzami nepieciešami dažādās nozarēs," uzsvēra Fēzere.

Tajā pašā laikā likumprojekts paredz atvieglot noziedznieku izraidīšanu, cita starpā aizturēšanas termiņu pirms izraidīšanas pagarinot no trīs līdz sešiem mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu