Cadillac daļēji parāda savu elektrisko flagmani, kuru par brangu naudu būvēs tikai pēc pasūtījuma

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq Foto: Cadillac

Cadillac savā mediju vietnē ievietojis konceptauto Celestiq fragmentu attēlus. Kad auto nonāks sērijveida ražošanā, tas būs neapšaubāms markas flagmanis, ko izgatavos tikai pēc pasūtījuma un par to prasīs 200 līdz 300 tūkstošus dolāru.

Konceptuālais auto pilnā augumā oficiāli tiks prezentēts 22.jūlijā, bet sērijveida modelis iznāks nākamgad. 

Cadillac Celestiq elektromobilim lemts kļūt par General Motors koncernā ietilpstošā zīmola flagmani. Par to liecina montāža tikai pēc pasūtījuma un neticamā kadiljaka cena: 200–300 tūkstoši dolāru.

Modelis tirgū nonāks 2023. gadā, un tā devīze būs frāze "Pasaules standarts", ko Cadillac lietoja jau 20. gadsimta sākumā.

Celestiq iegūs dinamisku siluetu, vertikālus, šaurus lukturus priekšā un neparastas formas lukturus aizmugurē, kā arī apgaismotu ieliktni uz priekšējiem spārniem, kurā attēlota dievietes figūriņa, kas dažādās versijās tika izmantota kadiljakos no 1933. līdz 1956. gadam.

Tāpat auto varēs lepoties ar greznu interjeru ar vairākiem ekrāniem, diviem atsevišķiem otrās rindas sēdekļiem, panorāmas jumtu un 23 collu riteņiem.

Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq Foto: Cadillac

Papildus tam Celestiq tiks aprīkots ar matricas LED priekšējiem lukturiem, visu riteņu piedziņu, piestūrējošiem aizmugurējiem riteņiem un autopilotu. Iespējams, Ultra Cruise sistēmu.

Elektromobiļa pamatā būs Ultium moduļu platforma ar virsbūves struktūrā integrētiem 100 kilovatstundu akumulatoriem. Auto provizoriski atbalstīs uzlādi ar 350 kW jaudu, savukārt provizoriskā sniedzamība pēc pilnas uzlādes ir 650 kilometru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu