Glābjot draugu-dzērājšoferi, vairāki vīrieši iesaistās konfliktā ar policistiem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Spraigi notikumi nesen risinājušies Ogres pusē, Madlienā, kur vairāki vīrieši iesaistījušies konfliktā ar policistiem, kas atbraukuši aizturēt kādu dzērājšoferi. Skandalētāji bijuši vismaz četri, un divi no viņiem aktīvi vicināja dūres, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Patruļpolicisti uz šoseju netālu no Madlienas izbrauca ap pusdienas laiku, jo, cik saprotams, likumsargiem kāds paziņoja par netipiskā vietā novietotu spēkratu. “Volvo” ar atvērtiem logiem stāvēja uz grants ceļa, un iekšā atradās divi vīrieši. Braucējs ar pasažieri bija iesnaudušies, dzinējs bija noslāpēts, līdz ar to nekāda pamata pārbaudīt jeb aizturēt snaudošos policistiem nebija. Svarīga nianse, ko gan inspektori piefiksēja, - salonā mētājās atvērtas stiprā alkohola pudeles.

Likumsargi automašīnu pēc kāda laika pamanīja braucošu un, ieslēdzot skaņas signālus un bākugunis, aicināja automobiļa vadītāju apstādināt spēkratu. Viņš uz to nereaģēja un centās atrauties no policijas darbinieku patruļas.

Mūkot no policijas ekipāžas, iegriezās kādā viensētas pagalmā. Likumsargu videoierakstos ir redzams, ka vajātā šofera līdzbraucējs par notikušo vispār nepārdzīvoja, pa spēkrata logu izkarināja ārā kājas un vēroja, kas būs tālāk.

Izskatās, ka daudzi no mājas sētā satiktajiem vēl pirms kārtībnieku ierašanās jau bija ieņēmuši pa grādīgam dzērienam, tāpēc sapratne par notiekošo un elementāras pieklājības normas bija piemirstas un viņi centās policistus no teritorijas padzīt. Pret valsts varas pārstāvi pat tika lietots fizisks spēks. Rezultātā uz notikuma vietu tika izsauktas vēl vairākas policijas ekipāžas.

Kā konfliktu izdevās atrisināt un kādus sodus saņēma tajā iesaistītie, skaties Degpunktā sižetā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu