Ģimenes ārstu praksē varēs turpināt nodarbināt papildu darbinieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārstu kabinets. Attēls ilustratīvs.
Ārstu kabinets. Attēls ilustratīvs. Foto: Arvo Meeks

Turpmāk ģimenes ārstu praksē varēs turpināt nodarbināt papildu darbinieku, ceturtdien lēma valdība.

Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts paredz līdz šī gada beigām turpināt nodrošināt pasākumus, kas saistīti ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanu un seku novēršanu.

Līdz ar to plānots turpināt apmaksāt ģimenes ārstu attālināti sniegtās konsultācijas, kā arī papildu darbinieka nodarbināšanu ģimenes ārsta praksē.

Tāpat plānots apmaksāt ģimenes ārsta aizvietošanas nodrošināšanu atvaļinājuma laikā un darbnespējas lapas A gadījumā, ja ģimenes ārsta prombūtnes laikā tiek nodrošināta ģimenes ārsta pakalpojumu pieejamība pacientiem, līgumā ar Nacionālo veselības dienestu noteiktajā kārtībā. Minētais ieviests, lai būtu iespējams nodrošināt Covid-19 pacientiem ģimenes ārsta sniegto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Noteikumu projekts paredz arī turpināt samaksu ārstniecības iestādēm par individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu izmantošanu pakalpojumu sniegšanā, kā arī sniegtajiem sekundārajiem ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem personām ar aktīvu apstiprinātu Covid-19 infekciju vai epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai normatīvajos aktos atzītai kontaktpersonai medicīniskās novērošanas periodā.

Tāpat tiks turpināta samaksas sniegšana par tādiem Covid-19 izplatības ierobežošanas un seku novēršanas pasākumiem kā laboratorisko izmeklējumu veikšana Covid-19 noteikšanai, Covid-19 pacientu nogādāšana no stacionārās ārstniecības iestādes uz mājām, ceļa izdevumi ārstniecības personai, kas apmeklē Covid-19 pacientu, pacienta nogādāšana no augstāka līmeņa stacionārās ārstniecības iestādes uz zemāka līmeņa stacionāro ārstniecības iestādi, subakūtā rehabilitācija pacientiem pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas un vakcinācija pret Covid-19.

VM plāno arī nodrošināt samaksu par ilgtermiņa rehabilitāciju pacientiem pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas, kā arī veselības stāvokļa dinamisko novērošanu pacientiem pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas. Ministrijā norāda, ka šie pasākumi tiek ieviesti, lai nodrošinātu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un atveseļošanos pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas, mazinot invaliditātes riskus, un pēc iespējas ātrāk atgrieztu personas darba tirgū.

Vienlaikus ir plānots turpināt samaksu par samaksu par Covid-19 pacientu diagnostiku un ārstēšanu. Veicot samaksu par Covid-19 pacientu ārstēšanu stacionārā ārstniecības iestādē, gultasdienas tarifā iekļautajam atalgojumam Nacionālais veselības dienests piemēros intensitātes koeficientu 15% apmērā. Minētais intensitātes koeficients tiek ieviests, lai stacionārās ārstniecības iestādes varētu radīt motivējošus apstākļus strādājošajiem, kā arī piesaistīt jaunus darbiniekus, kuri iesaistīti Covid-19 pacientu ārstēšanā un aprūpē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu