Slavenības, kuras ir sirgušas ar ļoti smagu depresiju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Depresija ir smaga slimība, kura reti kad viegli atkāpjas. Arī pasaules slavenībām ir nācies šai garīgajai slimībai ielūkoties dziļi acīs. Attīstot TVNET raidījumu ciklu "Uz robežas", piedāvājam materiālu no TVNET arhīva. Uzzini, kāds bija šo slavenību iemesls depresijai un kā viņi uzvarēja to.

Raksts publicēts no TVNET arhīva.  

Holivudas skaistule Andželīna Džolija jau jaunībā cīnījās ar regulārām garastāvokļa maiņām un nomāktību. "Es biju ļoti nelaimīga pusaudze ar tieksmi uz pašiznīcināšanos. Es nemaz nenovērtēju savu dzīvību. Jā, jau agrā vecumā guvu sasniegumus un man aizsākās karjera, bet paralēli tam visam vienmēr jutu sevī tukšumu. Nezināju, kur likties," izdevumā "Wall Street Journal" runā aktrise. 

Slavenība arī neslēpj, ka šī sajūta viņai atgriezās pēc dzemdībām, kad zuda interese ne vien par bērnu, bet arī par mīļoto vīru. Aktrise atceras, kā viņa nav spējusi no rītiem piecelties no gultas: "Es sapratu, ka atkal grimstu tumsā, bet neko nespēju padarīt ar sevi. Toreiz mani paglāba aizraušanās ar kino veidošanu, kas lika celties no gultas un darīt!"

Andželīna Džolija
Andželīna Džolija Foto: AFP/SCANPIX

Dziedātāja Lēdija Gāga ar savu avangardisko izskatu un straujo karjeras augšupeju ir sabiedrībā radījusi stipras personības iespaidu, kurai viss dzīvē nākas gludi un viegli. Tomēr tā tas nav - tieši karjera un talants viņu iedzina pārslodzē, izdegšanā un galu galā arī depresijā. "Par laiku, kad sirgu ar depresiju, es runāju atklāti un iesaku to darīt arī citiem cilvēkiem. Labāk to apspriest un izrunāt, nekā izlikties, ka viss ir kārtībā, un ciest," kādā no intervijām "Cosmopolitan" runā popdīva. 

Lady Gaga
Lady Gaga Foto: AFP/SCANPIX

Jā, jā - arī zelta puisēns princis Harijs reiz ir sirdzis ar depresiju. Un tam ir patiesi nopietns iemesls - mātes, princeses Diānas nāve 1997. gadā, par kuru brīvi runāt viņš spēja tikai pagājušajā gadā. Desmit gadus viņš nespēja pārdzīvot mātes nāvi un ilgi atteicās pieņemt patiesību. Kā raksta izdevums "Telegraph", runāt ar psihologiem princi pierunājis vecākais brālis, princis Viljams, kurš ātri saprata problēmu, kāpēc Harijs ir sācis ballīšu dzīvesveidu. Pateicoties brāļu uzticībai un ciešajām attiecībām, Harijs tika galā ar šo mokošo problēmu. 

Princis Harijs
Princis Harijs Foto: PA/Scanpix

Aktrise Vinona Raidere depresiju iepazina pēc smagās šķiršanās no Holivudas aktiera Džonija Depa. Tolaik meitenei bija tikai 19 gadi, kas šķiršanās faktu padarīja īpaši dramatisku. Vinona sāka daudz lietot alkoholu, narkotikas, un viss beidzās ar smagu depresiju. "Es jutu, ka jūku prātā. Galvā bija tikai melnas domas," intervijā "The San Francisco Chronicle" reiz atzinās aktrise. Raidere pēc palīdzības vērsās pēc notikuma, kas gandrīz beidzās ar traģēdiju - viņa gultā aizmiga ar degošu cigareti un izcēlās ugunsgrēks. 

Vinona Raidere
Vinona Raidere Foto: AP/Scanpix

Modele Kara Delavinja izauga nodrošinātas ģimenes paspārnē. Arī viņas modeles karjera sākās agrā vecumā un piedzīvoja strauju augšupeju. "Daudzi domā, ka mana dzīve ir pasaka, bet es bieži jūtos pavisam slikti. Saprotu, ka esmu dzimusi zem laimīgas zvaigznes un, jā, par to, ka man iet labāk nekā citiem, es kaunējos, un man nemaz negribējās dzīvot," raidījumā "This Morning" izteicās slavenā modele. "Tas skan smieklīgi, bet vienmēr atradu iemeslu, par ko gausties un žēloties." Kas izglāba daiļavu no depresijas? Sirdslieta - filmēšanās kinofilmās!

Kara Delavinja
Kara Delavinja Foto: AP/Scanpix

Aktrise Ketrīna Zeta-Džonsa salūza, kad 2010. gadā uzzināja par mīļotā vīra slimību - vēzi. Aktierim Maiklam Daglasam veicās, un slimība tika apturēta, bet ne Ketrīnas depresīvais noskaņojums, stress un satraukums, kas beigās viņu noveda rehabilitācijas klīnikā. 

Ketrīna Zeta-Džonsa
Ketrīna Zeta-Džonsa Foto: PA/Scanpix

Slavenais komēdiju aktieris Džims Kerijs nav izņēmums - arī viņš reiz sastapās aci pret aci ar depresiju. Lai gan par depresijas iemeslu aktieris nerunā publiski, viņš ir stāstījis, cik grūti un neiespējami likās pārtraukt antidepresantu lietošanu. Tomēr viņš tika galā. 

Džims Kerijs
Džims Kerijs Foto: PA/Scanpix

Aktrise Kerija Vašingtona žurnālā "Essence" reiz stāstīja, ka stresa situācijās nereti viņa īslaicīgu glābiņu rada ēdienā. Tā kā Kerija vienmēr bijusi perfekcioniste, pēc pārēšanās viņa skrēja uz sporta zāli, kur sevi pārlieku nodzina, kas atkal lika justies slikti. "Tas bija kā apburtais loks - nekā nav labi. Es pasaulē jutos viena," atzina aktrise. "Uzskatu, ka tieši tāpat, kā mēs apmeklējam zobārstu, ginekologu, fizioterapeitu, ir jāapmeklē garīgās veselības speciālisti."

Kerija Vašingtone
Kerija Vašingtone Foto: AP/Scanpix

Aktieris Ouens Vilsons 2007. gadā, kad viņu pameta aktrise Keita Hadsone un salauza sirdi, centās izdarīt pašnāvību, ko pēdējā brīdī izdevās novērst. Kā izrādās, šīs rīcības pamatā nebija vis šķiršanās, bet jau sen ieilgusi depresija, kas tajā brīdī uzliesmoja. 

Ouens Vilsons
Ouens Vilsons Foto: Reuters/ScanPix

Rīza Viterspūna, kura šķiet tikpat jautra un bezrūpīga kā viņas atveidotā gudrā blondīne, reiz cieta no smagas depresijas, kura radās pēc šķiršanās no pirmā vīra. Aktrisi glāba viņas tuvākie cilvēki, draudzenes, kuras uzreiz saprata, ka kaut kas ar viņu nav labi.  

Rīza Viterspūna
Rīza Viterspūna Foto: PA/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu