NBS virsnieks, kurš, iespējams, nošāva savu sievu, traģiskajā dienā publicējis ieročus slavinošu tekstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieka foto

NBS virsnieks, kurš 12. jūlijā, iespējams nošāva savu sievu (portālam TVNET ir zināms viņa vārds un uzvārds), traģēdijas dienā savā Instagram kontā publicējis ierakstu, kurā slavināti ieroči. 

Vīrietis publicējis britu rakstnieka Markusa Sedžvika (Marcus Sedgwick) citātu no romāna "Revolveris" ("Revolver), kurā pausts, ka "ierocis ir atbilde uz tiem jautājumiem, ko mums piespēlē dzīve, kad blakus nav neviena cita, kas palīdzētu".

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram

TVNET jau vēstīja, ka konflikti ģimenē sākušies jau dažus mēnešus pēc laulībām, vīrs centies kontrolēt sievu un draudējis. Sieviete, kuras dzīvība traģiski aprāvās otrdienas vakarā Liepājā, Ķempes ielā, iespējams, no vīra - NBS virsnieka raidītajiem šāvieniem, no laulātā baidījās, portālam TVNET šonedēļ stāstīja ar Kristīni saistīti cilvēki.

Policiju otrdienas vakarā 20.49 izsauca kaimiņi, jo vīrietis dauzīja dzīvokļa durvis un pēc tam no dzīvokļa bija dzirdami "necilvēcīgi kliedzieni". Pēc dažām minūtēm apkārtējo māju iedzīvotāji izdzirdēja vairākus šāvienus. Daži saka - divus, citi - piecus. Kāda kundze stāsta, ka troksnis viņu atrāvis no dokumentālās filmas skatīšanās. Kad viņa izliekusies pa logu, ieraudzījusi jaunu sievieti melnos šortos un sarkanā krekliņā guļam zemē. Tūlīt pat ieradušies neatliekamās palīdzības mediķi un policisti.

Pretējās mājas kaimiņš atceras sievieti. "Slaida, izskatīga," viņš saka. Kristīne - tā sauc bojā gājušo divu bērnu māmiņu - Liepājā dzīvoja neilgi, apmēram pusgadu. Ar Juri, augsta ranga NBS virsnieku, sieviete apprecējās pirms gada Jāņos.

Viņai pietuvināti cilvēki saka, ka "kāzas bija dīvainas", tāpat kā turpmākās pāra attiecības, lai gan sākumā Kristīne izredzēto raksturoja kā "dvēseles cilvēku".

Viņi neizslēdz, ka jau tobrīd Kristīne baidījās no vīra. Juris bija vairāk nekā 10 gadu vecāks par sievu. Abiem ir bērni no iepriekšējām attiecībām. Konflikti sākās mēnešus divus pēc kāzām, saka Kristīnei pietuvināti cilvēki. Pēc viņu teiktā, Juris Kristīni centies kontrolēt, licis mainīt darba vietas, līdz izdomājis, ka sievai jāpārceļas uz Liepāju.

NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle apstiprināja, ka notikumā iesaistīts karavīrs, bet sīkāku informāciju par viņa profesionālo darbību sniegt atteicās. Notikums norisinājies no dienesta brīvajā laikā. Notikumā dienesta ierocis nav pielietots.

Valsts policijā šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - noziegumi pret personas veselību. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, un izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju policija nesniedz.

 Vairāk par traģisko notikumu Liepājā lasi TVNET tiešsaistes portālā KLIK!

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu