52 gadu vecumā miris Saeimas deputāts Aldis Blumbergs

Papildināts
CopyLinkedIn Draugiem X
Aldis Blumbergs
Aldis Blumbergs Foto: Paula Čurkste/LETA

52 gadu vecumā miris jurists, Saeimas deputāts Aldis Blumbergs, atsaucoties uz viņa kolēģi-zvērinātu advokātu Dēviju Elnioni- svētdien, 17. jūlijā, ziņo portāls LSM.lv.

Kā atgādina portāls, Blumbergs pirms iesaistīšanās politikā strādāta Elnioņa birojā.

Tāpat LSM.lv ziņo, ka pēdējā laikā Saeimas deputātam bijušas nopietnas veselības problēmas.

Blumbergs dzimis 1969. gada 16. oktobrī.

Portāls informē, ka 2018. gadā Blumbergs no "KPV LV" saraksta tika ievēlēts Saeimā no Vidzemes vēlēšanu apgabala. Sandis Ģirģens viņu savulaik iecēla par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāru, bet pēc pusgada Blumbergs atstāja amatu - viņš nevarēja saprasties ar Ģirģenu.

Savukārt 2020. gadā Blumbergs kopā ar savu partijas biedru Artusu Kaimiņu tika tika izslēgts no "KPV LV" frakcijas. Vēlāk deputāts pievienojās partijai "Vienotība".

Kā raksta "Lsm.lv", Blumbergs absolvējis Rīgas Industriālo politehnikumu mēbeļu ražošanas tehnologa specialitātē, bet Latvijas Universitātē apguvis jurista profesiju un ieguvis maģistra grādu Eiropas un starptautiskajās tiesībās. Viņš strādājis par zvērinātu advokātu un šķīrējtiesnesi.

"Ļoti žēl, ka cilvēks šādā vecumā, spēka gados, aiziet no dzīves veselības problēmu dēļ.

Izsakām līdzjūtību īpaši Blumberga mammai, citiem radiniekiem, draugiem un kolēģiem," ziņu aģentūrai LETA uzsvēra Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Latkovskis arī skaidroja, ka pēdējā gada laikā politiķis smagi slimoja, tāpēc nevarēja piedalīties Saeimas un frakcijas darbā, skaidroja JV frakcijas vadītājs.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija, Blumberga deputāta vietu Saeimā kā nākamajam būtu tiesības ieņemt Aināram Vilciņam. Atbilstoši 2018.gadā norādītajai informācijai Vilciņš bija biedrības "Latvijas Skijoringa federācija" valdes loceklis, kā arī autoatslēdznieks, autoceltņa vadītājs profesionālajā vidusskolā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu